«Κερένια κούκλα»: Καμία νοσταλγία για την παλιά Αθήνα στην γκοθ όπερα του Σίμου Κακάλα

«Κερένια κούκλα»: Καμία νοσταλγία για την παλιά Αθήνα στην γκοθ όπερα του Σίμου Κακάλα Facebook Twitter
Επιδιώκοντας μια αδιόρατη συνομιλία με τον κόσμο του Τιμ Μπάρτον και σαφέστατα επηρεασμένος από τον Μπρεχτ, ο Σίμος Κακάλας ζωντανεύει τη δραματική ιστορία δημιουργώντας ένα γοητευτικό, ατμοσφαιρικό και απόκοσμο σύμπαν από γκόθικ στοιχεία. Φωτο: Ανδρέας Σιμόπουλος
0

Τι αλήθεια χρειάζεται ένα σκηνικό για να περιγράψει το αθηναϊκό γκοθ των αρχών του 20ού αιώνα και να φιλοξενήσει μια τρομακτική ιστορία που διαδραματίζεται στις σκονισμένες φτωχογειτονιές μιας παραπλανητικά ειδυλλιακής Αθήνας;

Ένα φτωχικό θλιβερό σπίτι με αντικείμενα αλλόκοτα και στραβά τοποθετημένα, σαν να βγήκαν από το εξπρεσιονιστικό «Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι». Ένα κρεβάτι πάνω στο οποίο θα γεννηθούν και θα πεθάνουν όλες οι προσδοκίες. Ένα μικρό, μισάνοικτο παράθυρο για τις λιγοστές ανάσες. Ένα σχοινί με κάτι μισοριγμένα απλωμένα ρούχα, μια ιδέα αυλής κι ένα δέντρο για να σκιαγραφούν το αστικό τοπίο της εποχής. Και πρωταγωνιστές δυστυχείς και κακοζωισμένους που ανυποψίαστοι ετοιμάζονται να βουτήξουν στην κόλαση που τους επιφυλάσσει το πεπρωμένο.

Η Κερένια κούκλα, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που σκανδάλισε τους λογοτεχνικούς κύκλους του 1900 γίνεται όπερα και στις 7 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η διάθεση είναι απολύτως πεσιμιστική, τα στοιχεία μπρεχτικά, η αγάπη παθιασμένη, ο ρεαλισμός περνά ως νύξη, η τρυφερότητα αδιόρατη, η θλίψη αβάσταχτη, το λιμπρέτο ακροβατήσει μεταξύ λυρισμού και γλωσσικού ρυθμού της εποχής.

Επιδιώκοντας μια αδιόρατη συνομιλία με τον κόσμο του Τιμ Μπάρτον και σαφέστατα επηρεασμένος από τον Μπρεχτ, ο Σίμος Κακάλας ζωντανεύει τη δραματική ιστορία δημιουργώντας ένα γοητευτικό, ατμοσφαιρικό και απόκοσμο σύμπαν από γκόθικ στοιχεία, κινηματογραφικές εικόνες, ρεαλιστικές μάσκες και αναμνήσεις από μια Αθήνα άλλης εποχής.

Η μουσική του Τάσου Ρωσόπουλου τα ντύνει όλα ιδανικά, το λιμπρέτο του Γιάννη Σβώλου αναπαράγει αυτούσια την ομιλία της εποχής.

Στη σκιά της Ακρόπολης και «παρά τον βράχον του Φιλοπάππου», ο λυρικός παρεμβατικός λόγος του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου ξετυλίγει ένα αστικό δράμα ταπεινών και καταφρονεμένων ανθρώπων που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τους τραγικούς ήρωες ενός αρχαίου δράματος.

Η διάθεση είναι απολύτως πεσιμιστική, τα στοιχεία μπρεχτικά, η αγάπη παθιασμένη, ο ρεαλισμός περνά ως νύξη, η τρυφερότητα αδιόρατη, η θλίψη αβάσταχτη, το λιμπρέτο ακροβατεί μεταξύ λυρισμού και γλωσσικού ρυθμού της εποχής.

«Κερένια κούκλα»: Καμία νοσταλγία για την παλιά Αθήνα στην γκοθ όπερα του Σίμου Κακάλα Facebook Twitter
Ευκολίες πολλές δεν είχε σε αυτό το έργο. Είναι ολοκαίνουργιο (παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ), δεν ξέρει πού να «πατήσει» για να το στήσει, δεν το έχει ηχογραφημένο. Φωτο: Ανδρέας Σιμόπουλος

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο ωραίος Νίκος και η ασθενική Βεργινία ζουν σε ένα ταπεινό σπίτι στη λαϊκή Γαργαρέττα του 1900. Οι φθονερές γειτόνισσες εξωθούν με τη νοοτροπία τους την άρρωστη σε κατάρρευση. Η θεία Ελέγκω φέρνει για βοήθεια στο σπίτι την όμορφη Λιόλια.

Ο ερχομός της άβγαλτης νέας ελκύει το ενδιαφέρον του Νίκου και δίνει τη χαριστική βολή στην ευάλωτη Βεργινία η οποία –στη θέα του ερωτευμένου ζευγαριού– πεθαίνει.

Το ζευγάρι συνεχίζει να συζεί αστεφάνωτο, όμως, η ανάμνηση της πεθαμένης δηλητηριάζει τη ζωή τόσο τη δική τους όσο και του παιδιού που φέρνουν στην ζωή. Ο κύκλος του δράματος δεν θα κλείσει αν δεν τιμωρηθούν όλοι ανεξαιρέτως.

Το βιβλίο του Χρηστομάνου (πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Πατρίς το 1908 και εκδόθηκε ως αυτοτελές βιβλίο το 1911) αφήνει έντονη αίσθηση Αθήνας αλλά το σκηνικό στην παράσταση, ακόμα πιο κλειστοφοβικό, επιμένει να ζουμάρει στο εσωτερικό των σπιτιών.

Γιατί; «Κατ' αρχάς γιατί είναι οι χώροι στους οποίους προκαλούνται όλα τα δράματα. Αυτά ήθελα να δείξω και όχι την εξωτική Αθήνα του 1900 την οποία, λόγω νοσταλγίας που προκαλεί, αποφάσισα να βγάλω από την παράσταση. Έχουμε δει εκατό φορές αυτήν την πλευρά της πόλης. Μπορεί σήμερα να την εξιδανικεύουμε αλλά δεν είναι για να την αναπολείς.

»Η νοσταλγία και η ανάμνηση της παιδικής ηλικίας δημιουργούν πάντοτε ένα παραπλανητικό φίλτρο. Είναι σαν τους μπαμπάδες που ανεξαρτήτως ηλικίας θα λένε μονίμως στα παιδιά τους πόσο καλύτερα ήταν τα δικά τους παιχνίδια σε σχέση με τα σημερινά. Στην επιστροφή πάντα όλα είναι όμορφα. Αλλά εγώ που δεν συμφωνώ με αυτό είπα να αποφύγω την vintage λατρεία.

»Η πατίνα που δημιουργεί στις αναμνήσεις ο χρόνος θα μπορούσε να είναι ένα ατού αλλά ας μην εξωραΐζουμε άλλο την παιδική μας ηλικία. Ο στρατός, το σχολείο, η οικογένεια, η κατάσταση στην κοινωνία ήταν ιδανικά μόνο στις αφηγήσεις».

Η εποχή, λοιπόν, υπάρχει ως υπαινιγμός. «Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ, δεν υπάρχει πιστότητα στον νατουραλισμό, όλα είναι σαν να θυμίζουν κάτι από το τότε. Όχι σαν να το αναπαριστούν. Θέλησα να εκμεταλλευτώ περισσότερο τα γκόθικ στοιχεία του έργου παρά την αθηναϊκή ανάμνηση του Λυκαβηττού, των τριών –στεγνών πια– ποταμών, των καρτ ποστάλ» λέει ο σκηνοθέτης σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες.

Ευκολίες πολλές δεν είχε σε αυτό το έργο. Είναι ολοκαίνουριο (παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ), δεν ξέρει πού να «πατήσει» για να το στήσει, δεν το έχει ηχογραφημένο. Πάει ψαχουλεύοντας κι ελπίζει ότι τελικά κράτησε τον πόνο, τις ανθρώπινες πληγές, την αίσθηση της τιμωρίας από τη μοίρα και ξεφορτώθηκε εντέχνως τη σκόνη του παλιοκαιρισμένου βιβλίου, της νοσταλγίας, του μελό.

«Κερένια κούκλα»: Καμία νοσταλγία για την παλιά Αθήνα στην γκοθ όπερα του Σίμου Κακάλα Facebook Twitter
Ο Αρκάδιος Ρακόπουλος στο ρόλο του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Φωτο: Ανδρέας Σιμόπουλος

Πλάι στη σκηνή, καθισμένοι στις δυο σειρές από καρέκλες, οι πρωταγωνιστές του δράματος. Όλα τα πρόσωπα ελεύθερα. Μάσκες μόνο φορούν ο αφηγητής (ο ίδιος ο Χρηστομάνος όπως και στο βιβλίο) κι οι κουτσομπόλες, έτσι για να θυμάται κανείς πως ο συγγραφέας με τον τρόπο που τις σκιαγραφεί στηλιτεύει την ευκολία τους στη δημόσια διαπόμπευση προσώπων.

Άλλωστε το κορυφαίο αυτό συμβολιστικό έργο προκάλεσε σάλο στην εποχή του, τόσο για τη δημοτική γλώσσα, που του στοίχισε πολλές εκδοτικές περιπέτειες, όσο και για την τολμηρότητα του θέματος, που πήγαινε κόντρα στον καθωσπρεπισμό.

«Ο Χρηστομάνος από τη μία θέλει να πει ότι ο κακόβουλος σχολιασμός και η κοινή γνώμη φέρονται βάναυσα στις ψυχές των ανθρώπων. Από την άλλη δεν παίρνει ηθική θέση απέναντι στους χαρακτήρες κι επίσης αντιμετωπίζει με τρυφερότητα όλους τους ήρωές του, στοιχεία πολύ τολμηρά για μια εποχή που ασφυκτιά από καθωσπρεπισμό και αγκυλώσεις. Μιλά, για παράδειγμα, για την τυχαιότητα της ζωής όταν τότε ο κόσμος απέδιδε τα πάντα στη θρησκεία και τη μοίρα».

Μια ιστορία φτιαγμένη σαν ένα καλοφτιαγμένο θρίλερ με στοιχειωμένους και φαντάσματα που επιστρέφουν και ζητούν τον λόγο για τις ανθρώπινες πράξεις. Όλα πλεγμένα γύρω από το τρίπτυχο ζωής, θανάτου, μεταφυσικών στοιχείων που σβήνουν κάθε ρεαλιστική λεπτομέρεια.

«Και όπως όλες οι καλές αφηγήσεις του είδους αφήνουν έναν υπαινιγμό ότι όλα συμβαίνουν στο κεφάλι σου» λέει ο Κακάλας κλείνοντάς μας το μάτι. Αλήθεια, μήπως τελικά η Κερένια Κούκλα είναι και δική μας επινόηση;

Ιnfo

Τάσος Ρωσόπουλος - Η Κερένια Κούκλα

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

 

Λιμπρέτο: Γιάννης Σβώλος, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής

Ερμηνεύουν: Αρκάδιος Ρακόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα, Γιάννης Καλύβας, Στελίνα Αποστολοπούλου, Τζούλια Σουγλάκου, Σοφία Κυανίδου, Λυδία Αγγελοπούλου, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λυδία Ζερβάνου, Διονύσης Τσαντίνης, Γιάννης Φίλιας, Δημήτρης Ναλμπάντης, Κωστής Μαυρογένης, Νίκος Βασιλείου και το Ergon Ensemble

 

07, 08, 15, 16, 17, 21, 22, 23/3, 20:30 

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι

Θέατρο / Η Κασσάνδρα της Έβελυν Ασουάντ σημάδεψε την «Ορέστεια»

Η «Ορέστεια» του Θεόδωρου Τερζόπουλου συζητήθηκε όσο λίγες παραστάσεις: ενθουσίασε, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και ανέδειξε ερμηνείες υψηλής έντασης και ακρίβειας. Ξεχώρισε εκείνη της Έβελυν Ασουάντ, η οποία, ως Κασσάνδρα, ερμήνευσε ένα αραβικό μοιρολόι που έκανε πολλούς να αναζητήσουν το όνομά της. Το φετινό καλοκαίρι, η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στους Δελφούς και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.
M. HULOT
Η Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφει και σκηνοθετεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Χορικά Ύδατα»

Θέατρο / «Χορικά Ύδατα»: Ο έμμετρος κόσμος της Λίνας Νικολακοπούλου επιστρέφει στη σκηνή

Τραγούδια που αποσπάστηκαν από το θεατρικό τους περιβάλλον επιστρέφουν στην πηγή τους, σε μια σκηνική τελετουργία γεμάτη εκπλήξεις που φωτίζει την τεράστια καλλιτεχνική παρακαταθήκη της στιχουργού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

The Review / «Το ημέρωμα της στρίγγλας»: Ήταν ο Σαίξπηρ μισογύνης;

Γιατί εξακολουθεί να κερδίζει το σύγχρονο κοινό η διάσημη κωμωδία του Άγγλου βάρδου κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή; Ο Χρήστος Παρίδης και η Βένα Γεωργακοπούλου συζητούν με αφορμή την παράσταση που σκηνοθετεί η Εύα Βλασσοπούλου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Darkest White»: Ένα σύμπαν που εξερευνά την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναίκας 

Θέατρο / «Darkest White»: Ο εμφύλιος από την πλευρά των χαμένων

Το έργο της Δαφίν Αντωνιάδου που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών, εξερευνά μέσω προσωπικών και ιστορικών αναμνήσεων και μέσα από την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της γυναικείας παρουσίας, ιστορίες εκτοπισμού και επιβίωσης. 
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσια ένα τραπέζι με φίλους

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / Beytna: Μια παράσταση χορού που είναι στην ουσία ένα τραπέζι με φίλους

Ο σπουδαίος λιβανέζος χορευτής και χορογράφος Omar Rajeh, επιστρέφει με την «Beytna», μια ιδιαίτερη περφόρμανς με κοινωνικό όσο και γαστριμαργικό αποτύπωμα, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φετινού 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύφη και το «Καληνύχτα, Σταχτοπούτα»

Θέατρο / Η Καρολίνα Μπιάνκι παίρνει το ναρκωτικό του βιασμού επί σκηνής. Τι γίνεται μετά;

Μια παράσταση-περφόρμανς που μέσα από έναν εξαιρετικά πυκνό και γοητευτικό λόγο, ένα κολάζ από εικόνες, αναφορές, εξομολογήσεις, όνειρα και εφιάλτες μάς κάνει κοινωνούς μιας ακραίας εμπειρίας, χωρίς να σοκάρει.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Ακούγεσαι Λυδία, Ακούγεσαι ίσαμε το στάδιο

Επίδαυρος / «Ακούγεσαι, Λυδία, ίσαμε το στάδιο ακούγεσαι»

Κορυφαίο πρόσωπο του αρχαίου δράματος, συνδεδεμένη με εμβληματικές παραστάσεις, ανατρέχει σε δεκαπέντε σταθμούς της καλλιτεχνικής της ζωής στην Επίδαυρο και αφηγείται προσωπικές ιστορίες, επιτυχίες και ματαιώσεις, εξαιρετικές συναντήσεις και συνεργασίες, σε μια πορεία που αγγίζει τις πέντε δεκαετίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Ούρλιχ Ράσε και το παρασκήνιο της ιστορίας της Ισμήνης

Θέατρο / Η σκηνή του Ούρλιχ Ράσε στριφογύριζε - και πέταξε έξω την Ισμήνη

Στην παράσταση που άνοιξε την Επίδαυρο, ο Γερμανός σκηνοθέτης επέλεξε να ανεβάσει μια Αντιγόνη χωρίς Ισμήνη. Η απομάκρυνση της Κίττυς Παϊταζόγλου φωτίζει τις λεπτές –και άνισες– ισορροπίες εξουσίας στον χώρο του θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μέσα στη γοητεία και στον τρόμο του Δράκουλα

Πρώτες Εικόνες / Dracula: Η υπερπαραγωγή που έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα

Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την πιο αναμενόμενη παράσταση της επερχόμενης σεζόν, για τη διαχρονική γοητεία του μύθου που φαντάστηκε ο Μπραμ Στόκερ στα τέλη του 19ου αιώνα, για το απόλυτο και το αιώνιο μιας ιστορίας που, όπως λέει, τον «διαλύει».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερωτευμένος με τον Κρέοντα

Θέατρο / Ο Rasche αγάπησε τον Κρέοντα περισσότερο από την Αντιγόνη

«Η εκφορά του λόγου παραδίδεται αμαχητί σε μια άκρατη δραματικότητα, σε ένα υπερπαίξιμο, σε μια βεβιασμένη εμφατικότητα, σε έναν στόμφο παλιακό που θα νόμιζε κανείς πως έχει εξαλειφθεί πλέον. Η σοβαροφάνεια σε όλο το (γοερό) μεγαλείο της». Έτσι ξεκίνησε φέτος η Επίδαυρος.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στο ζόφο του πολέμου

Θέατρο / Πολεμικοί Ανταποκριτές: Ψάχνοντας την αλήθεια μέσα στον ζόφο του πολέμου

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας, μια παράσταση εξετάζει όσα μεσολαβούν μεταξύ γεγονότος και πληροφορίας και πώς διαμορφώνουν την τελική καταγραφή και την ιστορική μνήμη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Θέατρο / Η τραγική ιστορία και η άγρια δολοφονία μιας θαρραλέας περφόρμερ

Όταν η Πίπα Μπάκα ξεκίνησε να κάνει oτοστόπ από την Ιταλία για να φτάσει στην Ιερουσαλήμ δεν φαντάστηκε ότι αυτό το ταξίδι-μήνυμα ειρήνης θα κατέληγε στον βιασμό και τη δολοφονία της. Mια παράσταση που θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρεται στην ιστορία της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Θέατρο / Ο Σίμος Κακάλας ξορκίζει τα χάλια μας με μια κωμωδία γέλιου και αίματος

Τα «Κακά σκηνικά» είναι «μια κωμική κόλαση» αφιερωμένη στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα, μια απόδραση από τα χάλια της χώρας, του θεάτρου, του παγκόσμιου γεωπολιτικού γίγνεσθαι, ένα ξόρκι στην κατάθλιψη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Χρήστος Παπαδόπουλος: «Κάθε μορφή τέχνης χρειάζεται το εσωτερικό βάθος»

Θέατρο / Χρήστος Παπαδόπουλος: «Mε αφορά πολύ το "μαζί"»

Το «τρομερό παιδί» από τη Νεμέα που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια στη χορογραφία ανοίγει το φετινό 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τους Dance On Ensemble και το «Mellowing», μια παράσταση για τη χάρη και το σθένος της ωριμότητας.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνεις χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη σου ανάγκη

Χορός / «Κάνουμε χορό γιατί αυτή είναι η μεγάλη μας ανάγκη»

Με αφορμή την παράσταση EPILOGUE, ο διευθυντής σπουδών της σχολής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Μάτσκαρης και έξι χορευτές/χορεύτριες μιλούν για το δύσκολο στοίχημα τού να ασχολείται κανείς με τον χορό στην Ελλάδα σήμερα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μαρία Κωνσταντάρου: «Ερωτεύτηκα αληθινά στα 58»

Οι Αθηναίοι / Μαρία Κωνσταντάρου: «Δεν παίζω πια γιατί δεν υπάρχουν ρόλοι για την ηλικία μου»

Μεγάλωσε χωρίς τη μάνα της, φώναζε «μαμά» μια θεία της, θυμάται ακόμα τις παιδικές της βόλτες στον βασιλικό κήπο. Όταν είπε πως θέλει να γίνει ηθοποιός, ο πατέρας της είπε «θα σε σφάξω». Η αγαπημένη ηθοποιός που έπαιξε σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις αλλά και ταινίες της εποχής της είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ