ΗΠΑ: Μαθήτρια που είχε αντιταχθεί στην οπλοκατοχή σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της

ΗΠΑ: Μαθήτρια που είχε αντιταχθεί στην οπλοκατοχή σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της Facebook Twitter
0

Μια 13χρονη μαθήτρια στο Μιλγουόκι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της τη Δευτέρα. Δυο χρόνια πριν, σε έκθεσή της, είχε στηλιτεύσει τη χρήση όπλων. 

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση χάους. Στην πόλη που ζω, ακούω και βλέπω σκηνικά χάους κάθε μέρα. Μικρά παιδιά είναι θύματα μιας παράλογης βίας με όπλα», είχε γράψει η Σάντρα Παρκς δυο χρόνια πριν.

Το BBC μετέδωσε πως η οικογένειά της κάλεσε το 911 αλλά η Σάντρα πέθανε επί τόπου. Η μητέρα του παιδιού, Μπερνίς Παρκς, δήλωσε στην αστυνομία πως είχε πάει νωρίς για ύπνο ενώ τα παιδιά της έβλεπαν τηλεόραση.

Ξύπνησε από τον ήχο των πυροβολισμών, λίγο πριν τις 20:00 και βρήκε την κόρη της να αιμορραγεί στο πάτωμα. 

«Είπε, 'Μαμά, με πυροβόλησαν. Κάλεσε την αστυνομία'», δήλωσε η μητέρα της στο τηλεοπτικό κανάλι WITI. «Την κοίταξα. Δεν έκλαιγε. Δεν φώναζε. Ήταν τόσο γαλήνια... Δεν άξιζε να φύγει από αυτόν τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο.»

O Τομ Μπάρετ, δήμαρχος του Μιλγουόκι, περιέγραψε την κατάσταση ως «παρανοϊκή», δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Τραγικά, ο θάνατος της προκλήθηκε από κάποιον που απλώς αποφάσισε να πυροβολήσει μέσα στο σπίτι της».

«Ένα κορίτσι 13 χρονών, την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών, μια καθημερινή ημέρα, πέθανε στο δωμάτιο της.»

Σχετικά με αυτόν που πυροβόλησε, ο δήμαρχος υποθέτει ότι «είτε ήθελε να ξεκαθαρίσει κάποιον λογαριασμό, είτε να εκφράσει τον θυμό του, είτε να τρομάξει κάποιον».

Ο τοπικός τύπος ανέφερε πως ένας ύποπτος, ο Άιζακ Ντ. Μπαρνς, έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και ένας δεύτερος άνδρας, ο Άντρελ Όντεν, αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες καθώς φέρεται να προσέφερε βοήθεια για την απόκρυψη δύο πυροβόλων όπλων.

ΗΠΑ: Μαθήτρια που είχε αντιταχθεί στην οπλοκατοχή σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σπίτι της Facebook Twitter
Οι συλληφθέντες Άιζακ Ντ. Μπαρνς και Άντρελ ΌντενMILWAUKEE COUNTY JAIL

Η πρώην φίλη του Μπαρνς κατέθεσε στην αστυνομία, πως την ίδια ημέρα την είχε απειλήσει με όπλο σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι της Σάντρα Παρκς.

Η αστυνομία ανακάλυψε τον Μπαρνς σε ένα διπλανό σπίτι να κρύβεται στην ντουλάπα. 

Η Σάντρα ήταν μαθήτρια του Keefe Avenue School, και η έκθεσή της με τίτλο «Our Truth», είχε κερδίσει το τρίτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Martin Luther King Jr. που συμμετέχουν τα δημόσια σχολεία του Μιλγουόκι. 

Η μαθήτρια είχε μιλήσει στο Wisconsin Public Radio τον Ιανουάριο του 2017 και είχε κάνει έκκληση για να σταματήσει η βία.

«Αυτό που ακούς είναι για κάποιον που πεθαίνει και για κάποιον που πυροβολείται. Δεν σκέφτονται ποιου ο πατέρας ή ο γιος ή η εγγονή ή ο εγγονός ήταν αυτός που σκότωσαν», δήλωσε. 

Η μητέρα της μαθήτριας δήλωσε στην Milwaukee Journal Sentinel πως η κόρη της ήταν όλα όσα δεν ήταν ο κόσμος. «Το μωρό μου δεν ήταν βίαιο. Στο μωρό μου δεν άρεσε η βία», δήλωσε προσθέτοντας πως έκανε χαρούμενους όσους την είχαν γνωρίσει. 

Τα δημόσια σχολεία του Μιλγουόκι ανέφεραν πως η Σάντρα είναι το έβδομο παιδί στη σχολική περιφέρεια που δολοφονείται το 2018. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM