ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η μακρά λίστα θανάτων σε ριάλιτι σόου

Η μακρά λίστα θανάτων σε ριάλιτι σόου Facebook Twitter
2
Η μακρά λίστα θανάτων σε ριάλιτι σόου Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το σημείο του δυστυχήματος στην Αργεντινή.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στην Αργεντινή, από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στον αέρα, στη διάρκεια γυρισμάτων ενός τηλεοπτικού σόου. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο Ολυμπιονίκες και μια γνωστή ιστιοπλόος.

Η τραγική είδηση του δυστυχήματος φέρνει στο προσκήνιο τη μακρά λίστα θανάτων, που έχουν σημειωθεί στη σκιά ριάλιτι σόου σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Associated Press, αυτά είναι μερικά από τα πιο διαβόητα περιστατικά των τελευταίων ετών:

Τον Μάρτιο του 2013, ο 25χρονος Gerard Babin πέθανε από ανακοπή την πρώτη ημέρα γυρισμάτων της γαλλικής έκδοσης του ριάλιτι «Survivor», «Koh Lanta» στην Καμπότζη. Η εκπομπή τελικά ακυρώθηκε και ο γιατρός του προγράμματος, Thierry Costa, αυτοκτόνησε. Ο Costa είχε κατηγορήσει τον Τύπο ότι έβλαψε σημαντικά την επαγγελματική του φήμη, μετά τον θάνατο του Babin, ενώ στο σημείωμα αυτοκτονίας ζητούσε να αποτεφρωθεί στην Καμπότζη, έτσι ώστε η σορός του να μην επιστρέψει στη Γαλλία.

Η μακρά λίστα θανάτων σε ριάλιτι σόου Facebook Twitter
Ο Shain Gandee.

Τον Απρίλιο του 2013, ένας πρωταγωνιστής του ριάλιτι «Buckwild» του MTV και δύο ακόμα άτομα βρέθηκαν νεκροί από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα, σε ένα αμάξι SUV, που είχε κολλήσει σε λάκκο λάσπης στη δυτική Βιρτζίνια. Μετά τον θάνατο του 21χρονου Shain Gandee, αποκαλούμενου και ως «Gandee Candy» από τους θαυμαστές του, τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν, που ήταν σε εξέλιξη, ακυρώθηκαν.

Τον Φεβρουάριο του 2013, ο 45χρονος Michael Donatelli, μέλος του καστ, ο 59χρονος πιλότος David Gibbs και ο 46χρονος καμεραμάν Darren Rydstrom, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ελικοπτέρου, στη διάρκεια γυρισμάτων για μία χωρίς τίτλο εκπομπή του Discovery Channel, με στρατιωτική θεματολογία.

Τον Αύγουστο του 2009, ένας 32χρονος διαγωνιζόμενος πνίγηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ενός πακιστανικού ριάλιτι σόου (χωρίς τίτλο). Ο Saad Khan κολυμπούσε σε μία λίμνη στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, κουβαλώντας ένα σακίδιο πλάτης 7 κιλών, όταν φώναξε για βοήθεια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε στα νερά. Δύτες ανέσυραν το πτώμα του λίγο αργότερα.

Τον Μάιο του 2009, ένας 53χρονος διαγωνιζόμενος στη βουλγαρική έκδοση του «Survivor» πέθανε από ανακοπή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων σε νησί των Φιλιππίνων. Ο Noncho Vodenicharov, δήμαρχος και πρώην κασκαντέρ και τραγουδιστής, είχε μόλις ολοκληρώσει μία δραστηριότητα στο πλαίσιο του διαγωνισμού, όταν πέθανε.

Η μακρά λίστα θανάτων σε ριάλιτι σόου Facebook Twitter
O Steve Irwin.

Τον Σεπτέμβριο του 2006, ο 44χρονος Steve Irwin σκοτώθηκε από ένα δηλητηριώδες σαλάχι δίπλα στο οποίο κολυμπούσε, κατά τη διάρκεια γυρίσματος της εκπομπής «Κυνηγός κροκόδειλων» στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Εμπειρογνώμονες χαρακτήρισαν τον θάνατό του ως φρικτό δυστύχημα, καθώς το τσίμπημα από δηλητηριώδες σαλάχι είναι μεν επώδυνο, αλλά δεν προκαλεί συνήθως θάνατο.

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να μην ξεχνάμε και τα 3-4 θανατικά της ελληνικής τιβιριάλιτυ... Ο Τύπος συνόψιζε τότε τα 3 θανατικά καθώς και την γενικότερη κατάσταση: http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=89177
Πάντα ένιωθα αμήχανα στην ιδέα ότι άνθρωποι έθεταν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ή παρουσίαζαν με λεπτομέρειες ευαίσθητες πτυχές της προσωπικής τους ζωής για κατανάλωση από το κοινό και δική τους ικανοποίηση, είτε υλική είτε συναισθηματική.