Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ανακοίνωσε πως η Γερμανία σταματά την εξαγωγή όπλων στη Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Κασόγκι: Η Μέρκελ ανακοίνωσε πως η Γερμανία σταματά την εξαγωγή όπλων στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
0

Η Γερμανία δεν θα προχωρήσει σε εξαγωγές όπλων προς τη Σαουδική Αραβία όσο παραμένει αναπάντητο τι συνέβη στον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

Διεξάγοντας εκστρατεία για το κόμμα της για τις περιφερειακές εκλογές, η Μέρκελ επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου την καταδίκη της για τον φόνο του Κασόγκι, για τον οποίο η Σαουδική Αραβία παραδέχτηκε ότι έλαβε χώρα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

«Κατά πρώτον, καταδικάζουμε αυτή την πράξη με τον πιο έντονο τρόπο», δήλωσε η Μέρκελ. «Κατά δεύτερον, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τι συνέβη, απέχουμε πολύ από τη διαλεύκανση της υπόθεσης για την οποία οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων, αυτές δεν μπορούν να γίνουν υπό τις παρούσες συνθήκες».

Λίγο νωρίτερα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία κάλεσαν με κοινή δήλωσή τους τη Σαουδική Αραβία να παράσχει στοιχεία για να υποστηρίξει την εξήγησή της για το τι συνέβη στον Κασόγκι ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο ανακοίνωσαν  ότι υπάρχει «επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του απαράδεκτου θανάτου» του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Σημειώνουμε τη δήλωση των Σαουδαράβων που εξηγεί τα προκαταρκτικά τους πορίσματα», αναφέρουν οι τρεις δυτικές πρωτεύουσες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Αλλά υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στις 2 Οκτωβρίου, πέρα από τις υποθέσεις επικαλείται έως σήμερα η σαουδαραβική έρευνα, οι οποίες πρέπει να υποστηρίζονται από τα γεγονότα ώστε η έρευνα να θεωρηθεί αξιόπιστη. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτόν τον φόνο, τον οποίο και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο», τονίζουν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM