Μεγάλη συναυλία κατά του ρατσισμού στο Κέμνιτς

Μεγάλη συναυλία κατά του ρατσισμού στο Κέμνιτς Facebook Twitter
0

«Είμαστε περισσότεροι» - αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής συναυλίας διαμαρτυρίας στο Κέμνιτς της Σαξονίας, στη Γερμανία. 

Γνωστά γερμανικά μουσικά συγκροτήματα της ροκ, της ραπ και της πανκ μουσικής σκηνής, όπως οι Tote Hosen, θέλουν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά βία.

Εδώ και ημέρες διεξάγονται στην ανατολικογερμανική πόλη διαδηλώσεις ακροδεξιών, νεοναζιστών και αντιπάλων της προσφυγικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης. Αφορμή ήταν ο θάνατος ενός 35χρονου Γερμανού, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα έπεσε θύμα καυγά.

Ως ύποπτοι έχουν προφυλακιστεί δύο άτομα από το Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών και των μουσικών που θα συμμετέχουν στόχος της σημερινής εκδήλωσης δεν είναι είναι να γιορτάσουν ένα πάρτι.

Αντίθετα με τη συναυλία θέλουν να εκφράσουν την «απέχθειά» τους για όλους εκείνους που «εκμεταλλεύονται μια δολοφονία για να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα το ρατσισμό τους.» Απο τις 6 μ.μ. (ελληνική ώρα) τουλάχιστον 12 δημόσιοι και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη τη Γερμανία θα μεταδώσουν τη συναυλία ενώ θα υπάρξει και απευθείας αναμετάδοση στο Facebook.

Πάντως η αστυνομία της ανατολικογερμανικής πόλης δεν είναι σε θέση ακόμη να εκτιμήσει τον αριθμό των επισκεπτών, δηλώνει εκπρόσωπος των διοργανωτών της συναυλίας. Με βάση όμως τις πολλές εγγραφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να αναμένονται δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον χώρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η υπαίθρια συναυλία, ώστε να μπορούν να είναι παρόντες όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Στην επιτυχία της εκδήλωσης θέλουν να συμβάλουν και οι πολίτες του Κέμνιτς, προσφέροντας σε επισκέπτες κρεβάτια στα σπίτια τους για διανυκτέρευση, ενώ εταιρείες λεωφορείων διοργανώνουν ειδικές διαδρομές.

 

Αντισυνταγματικό το AfD;

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση στη Γερμανία για το κατά πόσο θα πρέπει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος να παρακολουθεί το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) λόγω των επαφών του με τον ακροδεξιό χώρο. Σε αντίθεση με τους σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικούς εταίρους τα χριστιανικά κόμματα CDU και CSU απορρίπτουν μέχρι στιγμής την παρακολούθηση.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, για να παρακολουθήσει την Εναλλακτική για τη Γερμανία η μυστική υπηρεσία που είναι αρμόδια για αντισυνταγματικές δραστηριότητες, δεν αρκούν συμπεριφορές μεμονωμένων στελεχών αλλά θα πρέπει να διαπιστωθεί μια εχθρική προς το Σύνταγμα στάση ολόκληρου του κόμματος.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πάντως ότι το AfD στο σύνολό του ακολουθεί μια πολιτική που αντιβαίνει στο γερμανικό Σύνταγμα.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM