Ο Τραμπ προειδοποιεί για «βίαιες αλλαγές», αν χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Τραμπ προειδοποιεί για «βίαιες αλλαγές», αν χάσει τις εκλογές του Νοεμβρίου Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε απευθυνόμενος σε προσωπικότητες της Ευαγγελικής εκκλησίας πως οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν «γρήγορα και με βίαιο τρόπο» σε αλλαγές, αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρουν οι New York Times.

Στη διάρκεια της συνάντησής του μ' αυτούς τους πάστορες, το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ προειδοποίησε πως το συντηρητικό πρόγραμμά του κινδυνεύει, αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που έδωσε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και με βίαιο τρόπο», δήλωσε. «Θα βάλουν αμέσως τέλος σε όλα».

«Όταν βλέπετε τους antifa», πρόσθεσε αναφερόμενος σε ορισμένες μικρές αντιφασιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, «βλέπετε ότι ορισμένοι σ' αυτές τις οργανώσεις, είναι άνθρωποι βίαιοι».

Οι New York Times διευκρινίζουν πως επετράπη στους δημοσιογράφους να ακούσουν σύντομες δηλώσεις του Τραμπ προς τους πάστορες και πως ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τις αμβλώσεις, τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεργία των νέων.

Όμως μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα, ο πρόεδρος άλλαξε θέμα και αναφέρθηκε στα μέσα που έχουν οι ευαγγελικοί για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα.

«Σας ζητώ μόνο να βγείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι δικοί σας θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ.

«Διότι, αν δεν ψηφίσουν, θα έχουμε δύο φρικτά χρόνια (σ.σ.: μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020) και θα περάσουμε ειλικρινά μια πολύ σκληρή περίοδο επειδή δεν πρόκειται απλώς για μια εκλογή. Απέχετε μια εκλογή από το να χάσετε όλα όσα έχετε».

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη αντιδράσει στις πληροφορίες αυτές, οι οποίες εμφανίσθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προειδοποιεί για βιαιότητες, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως αυτός θέλει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, είχε πει πως οι οπαδοί του θα αντιδράσουν πιθανόν με «ταραχές» αν δεν κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM
Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM