Κίνημα Πέντε Αστέρων: Πολιτική η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι, όχι θεσμική

Κίνημα Πέντε Αστέρων: Πολιτική η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι, όχι θεσμική Facebook Twitter
Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.
0

H συνάντηση του Ματέο Σαλβίνι με τον Βίκτορ Όρμπαν «δεν θα έχει θεσμικό ή κυβερνητικό χαρακτήρα, αλλά μόνο πολιτικό», τονίζει το Κίνημα Πέντε Αστέρων. 

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον ούγγρο πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη στο Μιλάνο. 

Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων στη Βουλή και στη Γερουσία επισημαίνουν πως «οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια» και ότι «στις χώρες αυτές, προς το παρόν, συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία».

Παράλληλα, πριν από λίγο, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι ευχαρίστησε μέσω διαδικτύου την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να λάβει 20 από τους 177 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.

Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Κατάνης και περίπου 130 μετανάστες δεν έχουν αποβιβαστεί, δέκα ημέρες μετά από την διάσωση στην κεντρική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM