Εξαφανίσθηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων κοντά στην Γκαμπόν

Εξαφανίσθηκε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων κοντά στην Γκαμπόν Facebook Twitter
0

Tάνκερ ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, ανακοίνωσαν την Τρίτη στρατιωτικές πηγές στην Κεντρική Αφρική και μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Γεωργίας 17 υπήκοοι της, όλοι ναυτικοί, βρίσκονται πάνω στο πλοίο.

Το τάνκερ «Παντελένα» μήκους 121 μέτρων, «εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ» στις 14 Αυγούστου ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ», σύμφωνα με μία περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Το πλοίο που κατασκευάσθηκε το 2006, χωρητικότητας 7.000 τόννων, ανήκει σε ελληνική εταιρία η οποία έχει ξεκινήσει μία επιχείρησης έρευνας από κοινού με τις «τοπικές ναυτικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και σε συνεργασία με τις αρχές της Γεωργίας».

«Κόπηκε ο πομπός που δείχνει τη θέση του, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι πειρατές όταν πλησιάζουν ένα πλοίο είναι να κόβουν τις επικοινωνίες του» επισήμανε η περιφερειακή στρατιωτική πηγή.

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει επίκεντρο της πειρατείας, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM