ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οικολογική καταστροφή προκαλεί η κατασκευή του γηπέδου γκολφ στη Σκωτία

Οικολογική καταστροφή προκαλεί η κατασκευή του γηπέδου γκολφ στη Σκωτία Facebook Twitter
0

Οι εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας αμμόλοφοι στην περιοχή του Αμπερντίν, εκεί που ο Ντόναλντ Τραμπ κατασκευάζει ένα γήπεδο γκολφ, έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί από τις παρεμβάσεις για τη δημιουργία του γηπέδου. 

Σύμφωνα με την οργάνωση «Εθνική Κληρονομιά της Σκωτίας» σοβαρή οικολογική καταστροφή έχει επέλθει στην περιοχή, βόρεια του Αμπερντίν, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος». 

Η κατασκευή του νέου γηπέδου γκολφ περιλαμβάνει χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες, φύτεμα δέντρων, αποξηράνσεις και φύτεμα γρασιδιού.

«Αυτό έχει επηρεάσει την μορφολογία των αμμόλοφων και επιδρά στην φυσιολογική ανάπτυξη τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αμμόλοφους έχουν πια περιοριστεί σε μικρά τμήματα» λέει η οργάνωση.

«Είναι αρκετά πιθανό η περιοχή να απολέσει τον χαρακτηρισμό της ως "ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος"», λέει από την πλευρά του ο Μπομπ Γουόρντ, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον.

Ο Γουόρντ ζήτησε επίσης από την σκωτσέζικη κυβέρνηση να ερευνήσει για το αν η κατασκευή του έργου ελέγχεται  όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους από την ώρα που τα έργα ξεκίνησαν το 2012. 

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, ο οποίος είχε επισκεφτεί το άλλο δικό του γήπεδο γκολφ στη Σκωτία τον προηγούμενο μήνα, έχει προκαλέσει την οργή των οικολόγων και στην πατρίδα του.

Πρόσφατα πρότεινε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που έχει βοηθήσει στη διάσωση απειλούμενων ειδών όπως ο αμερικάνικος φαλακρός αετός και ο λύκος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM