Οικολογική καταστροφή προκαλεί η κατασκευή του γηπέδου γκολφ στη Σκωτία

Οικολογική καταστροφή προκαλεί η κατασκευή του γηπέδου γκολφ στη Σκωτία Facebook Twitter
0

Οι εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας αμμόλοφοι στην περιοχή του Αμπερντίν, εκεί που ο Ντόναλντ Τραμπ κατασκευάζει ένα γήπεδο γκολφ, έχουν σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί από τις παρεμβάσεις για τη δημιουργία του γηπέδου. 

Σύμφωνα με την οργάνωση «Εθνική Κληρονομιά της Σκωτίας» σοβαρή οικολογική καταστροφή έχει επέλθει στην περιοχή, βόρεια του Αμπερντίν, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος». 

Η κατασκευή του νέου γηπέδου γκολφ περιλαμβάνει χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες, φύτεμα δέντρων, αποξηράνσεις και φύτεμα γρασιδιού.

«Αυτό έχει επηρεάσει την μορφολογία των αμμόλοφων και επιδρά στην φυσιολογική ανάπτυξη τους. Οι περισσότεροι από αυτούς τους αμμόλοφους έχουν πια περιοριστεί σε μικρά τμήματα» λέει η οργάνωση.

«Είναι αρκετά πιθανό η περιοχή να απολέσει τον χαρακτηρισμό της ως "ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος"», λέει από την πλευρά του ο Μπομπ Γουόρντ, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον.

Ο Γουόρντ ζήτησε επίσης από την σκωτσέζικη κυβέρνηση να ερευνήσει για το αν η κατασκευή του έργου ελέγχεται  όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους από την ώρα που τα έργα ξεκίνησαν το 2012. 

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, ο οποίος είχε επισκεφτεί το άλλο δικό του γήπεδο γκολφ στη Σκωτία τον προηγούμενο μήνα, έχει προκαλέσει την οργή των οικολόγων και στην πατρίδα του.

Πρόσφατα πρότεινε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που έχει βοηθήσει στη διάσωση απειλούμενων ειδών όπως ο αμερικάνικος φαλακρός αετός και ο λύκος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM