Στους 88 οι νεκροί από τις πυρκαγιές- Δραματικός ο αγώνας δρόμου για τις εξετάσεις DNA και τις ταυτοποιήσεις

Στους 88 οι νεκροί από τις πυρκαγιές- Δραματικός ο αγώνας δρόμου για τις εξετάσεις DNA και τις ταυτοποιήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνεχώς μεγαλώνει ο κατάλογος του θανάτου από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, με τους νεκρούς να ανέρχονται επισήμως σε 89, καθώς την Παρασκευή κατέληξε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν, 62χρονος εγκαυματίας, ενώ στο ΚΑΤ κατέληξε μια 42χρονη.

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός επίλογος των φονικών πυρκαγιών γράφεται με τις ταυτοποιήσεις νεκρών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπως των δύο μικρών δίδυμων κοριτσιών και του πατέρα και υιού Φύτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι.Η υπόθεση των δύο κοριτσιών έγινε πρώτη είδηση στον βρετανικό Τύπο, ενώ για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στα social media

 Και στην δεύτερη περίπτωση, ο Γρηγόρης Φύτρος βρέθηκε απανθρακωμένος αγκαλιά με τον μικρό του γιο.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να αγνοείται αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Χτες, επικράτησε αλαλούμ σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, να ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκαν οι νεκροτομές σε 86 σορούς, την ώρα που σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής οι νεκροί ανέρχονται σε 83.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δείγματα DNA από 71 συγγενείς

Εβδομήντα ένα συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους έχουν παραληφθεί μέχρι τώρα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τονίζει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών συγγενών αγνοουμένων και σορών, καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων συνεχίζεται όλο το 24ωρο.

Επιπλέον, από χθες έχει ξεκινήσει η σύνταξη εκθέσεων εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση της ταυτότητας των νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική αρχή, που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τέλος, εισαγγελικές παραγγελίες αναμένονται άμεσα για άνοιγμα κινητών των θυμάτων από τις πυρκαγιές.

Για αυτό το λόγο κανονικά θα λειτουργήσει το Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις ανάγκες συγγενών αγνοουμένων που επιθυμούν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM