Τραμπ: Οι ΗΠΑ πληρώνουν το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πληρώνουν το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να πιέζει τους νατοϊκούς συμμάχους των ΗΠΑ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ καλύπτουν το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης. 

«Το NATO είναι θαυμάσιο αλλά ωφελεί την Ευρώπη πολύ περισσότερο από ό,τι ωφελεί εμάς», πρόσθεσε ο Τραμπ.


Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως, μόνο πέρυσι, η Ουάσιγκτον «συγκέντρωσε» 41 δισεκατομμύρια δολάρια για το NATO εκτιμώντας ότι το ποσό μπορεί να ανέλθει φέτος στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.


Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ εκτίμησε πως οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν δραματικά μετά τη συνάντηση κορυφής.


Ο Τραμπ τόνισε πως ο Πούτιν διέψευσε με «πολύ σθεναρό τρόπο» τις καταγγελίες περί ανάμιξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 στις ΗΠΑ.


Ο Τραμπ είπε πως ο Ρώσος ηγέτης ήταν ανήσυχος για το ότι η έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στο πολιτικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ θα εμπόδιζε οποιαδήποτε διμερή συμφωνία.


«Νόμιζε ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω μια συμφωνία εξαιτίας αυτής της ανοησίας», σημείωσε ο Τραμπ που επανειλημμένα έχει απορρίψει τα σενάρια ρωσικής παρέμβασης στην προεκλογική του εκστρατεία. 



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για νέο παγκόσμιο δασμό 10%: «Θα τεθεί σε ισχύ σχεδόν αμέσως»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβάλλει νέο παγκόσμιο δασμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ακυρώσει πολλούς από τους παγκόσμιους δασμούς που είχε επιβάλει πέρυσι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / «Ντροπή»: Έξαλλος ο Τραμπ με το Ανώτατο Δικαστήριο για τους δασμούς - Ανακοίνωσε παγκόσμιο δασμό 10% 

Ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους δικαστές που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία, λέγοντας ότι είναι «αντιπατριώτες» και «ντροπή για τις οικογένειές τους»
THE LIFO TEAM