Ιράν, Συρία και Ουκρανία στη συζήτηση Πούτιν-Μακρόν αύριο στη Μόσχα

Ιράν, Συρία και Ουκρανία στη συζήτηση Πούτιν-Μακρόν αύριο στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα αύριο, Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία, δήλωσε πηγή από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Ο Μακρόν και ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν στο Κρεμλίνο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η πηγή είπε ακόμη πως η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε ο Μακρόν να καλέσει τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στο Μπιαρίτς, στη νότια Γαλλία, το καλοκαίρι του 2019.

Μετά τη σύνοδο της G7 στον Καναδά, ο Μακρόν είχε πει ότι θα ήθελε να καλέσει τον Πούτιν στο Μπιαρίτς, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτάτο από το αν η Ρωσία θα εφαρμόσει τη διαδικασία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όπως αυτή συμφωνήθηκε στο Μινσκ ανάμεσα σε Γαλλία, Γερμανία και την κυβέρνηση του Κιέβου.

Η πηγή είπε πως η συζήτηση θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να συζητήσουν για την κρίση στη Συρία.

Όσο αφορά το Ιράν, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Μακρόν κάλεσε (ανεπιτυχώς) τον Τραμπ να μην αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία που «χαλάρωνε» τις κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα περικοπές στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Παρασκευή πως ο Μακρόν αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον Πούτιν για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και πως θα συζητήσουν και για την συνάντηση του Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι την προσεχή Δευτέρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM