Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια

Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια Facebook Twitter
Τραμπ και Κιμ μαζί στο μπαλκόνι- Συνέβη και γράφεται στην ιστορία ως η πρώτη συνάντηση πρόεδρου των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
0

Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε τους Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν  σήμερα στη Σιγκαπούρη καθώς αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη καθώς οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας λίγες κουβέντες.

Χιλιάδες δίκτυα μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση ενώ ο απόηχος της συνάντησης είναι ήδη εμφανής καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές με το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας να επικρατεί, για το αποτέλεσμα της διάσκεψης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 8 σεντς ή 0,1% στα 76,54 δολάρια το βαρέλι.Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,2% στα 66,25 δολάρια το βαρέλι, από το τελευταίο κλείσιμο.

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν λίγο αργότερα ένα κείμενο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM