Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι

Ένοχος για τον βιασμό γυναίκας ο Μπιλ Κόσμπι Facebook Twitter
0

Ένοχο έκρινε σήμερα τον Μπιλ Κόσμπι ένα σώμα ενόρκων, στις ΗΠΑ, για τον βιασμό μιας γυναίκας, πριν από 14 χρόνια, στο σπίτι του.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων των ενόρκων, στο κομητειακό δικαστήριο του Μοντγκόμερι, οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον άλλοτε δημοφιλή Αμερικανό κωμικό και ηθοποιό.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Μπιλ Κόσμπι είχε προτείνει στην Άντρεα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί μαζί με τρία χάπια, που όπως της είπε «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει».

Αφού περίμενε το απαραίτητο χρονικό διάστημα, μόλις άρχισε η επίδραση των χαπιών ο Κόσμπι βίασε τη γυναίκα χωρίς εκείνη να είναι σε θέση να αντισταθεί.

Σύμφωνα με τους ενόρκους, ο Κόσμπι είναι υπεύθυνος για τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Κόσταντ και συγκεκριμένα για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», «διείσδυση μετά από χορήγηση χαπιών» και «διείσδυση ενώ η γυναίκα ήταν αναίσθητη».

Κάθε ένα από αυτά τα κακουργήματα τιμωρείται με κάθειρξη έως και 10 ετών σε πολιτειακή φυλακή, αν και θεωρητικά ο Κόσμπι θα μπορούσε να εκτίσει μόλις 10 χρόνια και για τα τρία κακουργήματα, αντί για 30 έτη αθροιστικά. Ούτως ή άλλως ο άλλοτε δημοφιλής κωμικός είναι πλέον 80 ετών. 

Κατά τις τρεις εβδομάδες της δίκης, ο Κόσμπι αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες της Κόσταντ, αποκαλώντας την επανειλημμένα «ψεύτρα», χωρίς να πείσει τους ενόρκους.

Συνολικά, 57 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική παρενόχληση. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματά του περιγράφουν παρόμοιο τρόπο δράσης, με τον Κόσμπι να τις ακινητοποιεί με παραλυτικά χάπια πριν τις βιάσει. 

Με πληροφορίες από New York Times

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM
Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Πολιτισμός / Αναλύθηκε το αρχαιότερο γονιδίωμα της Αρχαίας Αιγύπτου: Τι αποκαλύπτει για την καταγωγή των πρώτων Αιγυπτίων

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατόρθωσαν να αποκωδικοποιήσουν το πλήρες DNA ενός ανθρώπου που έζησε στις απαρχές της αιγυπτιακής πολιτισμικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως εκπλήξεις για τις γενετικές καταβολές των πρώτων κατοίκων της κοιλάδας του Νείλου
LIFO NEWSROOM
Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM