Τουλάχιστον 32 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 32 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στην Καμπούλ Facebook Twitter
EPA/HEDAYATULLAH AMID
0

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα κοντά σε ένα σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Η επίθεση έγινε την ώρα που στην πόλη πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την εορτή του Νεβρόζ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του νέου έτους για τους Ιρανούς.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας πως είχε στόχο ειδικά τους σιίτες που γιορτάζουν το Νεβρόζ, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq.

Οι Ταλιμπάν, που συχνά μάχονται το τοπικό παρακλάδι του ΙΚ στο Αφγανιστάν, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αρνούνται κάθε ευθύνη.

Η Καμπούλ είχε τεθεί σε επιφυλακή για επιθέσεις στη διάρκεια του Νεβρόζ ωστόσο ο βομβιστής κατάφερε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος καθώς οι πιστοί έφευγαν από το τέμενος Καρτ-ε-Σάχι, σε μια κυρίως σιιτική περιοχή στο δυτικό τμήμα της πόλης.

«Οι άνθρωποι κατευθύνονταν στα σπίτια τους χαρούμενοι μετά το τέλος της τελετής όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του ανάμεσά τους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Νταούντ Αμίν.

«Πολλοί συμπατριώτες μας έγιναν μάρτυρες», είπε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνες δήλωσε πως ο βομβιστής είχε προφανώς σκοπό να φθάσει στο τέμενος, το οποίο ήταν στόχος επίθεσης στη διάρκεια μιας σιιτικής γιορτής τον Οκτώβριο του 2016, αλλά δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πιο πολύ λόγω των αστυνομικών σημείων ελέγχου.

«Είχαμε τοποθετήσει δυνάμεις ασφαλείας εκεί και γύρω από το τέμενος», είπε. «Όλοι οι νεκροί ήταν νεαροί που είτε ήταν περαστικοί είτε πήγαιναν για να γιορτάσουν το Νεβρόζ», είπε.

Ο Ουαχίντ Ματζρόχ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 32 ανθρώπων ενώ περισσότεροι από 50 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πόλης. Στα θύματα περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM