Η NRA προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου για την οπλοκατοχή στη Φλόριντα

Η NRA προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του νέου νόμου για την οπλοκατοχή στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Το ισχυρότερο λόμπι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η National Rifle Association, προσέφυγε την Παρασκευή στη δικαιοσύνη επιδιώκοντας να ακυρωθεί ο νέος νόμος στη Φλόριντα αυξάνει το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών στα 21 έτη και επιβάλλει τριήμερη περίοδο αναμονής για όλες τις αγορές όπλων στην Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών.

Επιχειρηματολογώντας ότι ο νόμος, τον οποίο επικύρωσε υπογράφοντάς τον ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο ρεπουμπλικάνος Ρικ Σκοτ, είναι άκυρος διότι παραβιάζει τη Δεύτερη και τη Δέκατη Τέταρτη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η NRA καταγγέλλει ότι το νομοθέτημα επιβάλλει «καθολική απαγόρευση» της αγοράς όπλων σε όλους τους νομοταγείς πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 21 ετών

Το νέο νομοθέτημα, που παράλληλα ανοίγει τον δρόμο ώστε να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, εγκρίθηκε από το πολιτειακό Κογκρέσο ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά τη σφαγή στο δημόσιο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντας, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 19χρονος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου, σκοτώνοντας 14 μαθητές και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού.

«Η σημερινή μέρα (σ.σ. Παρασκευή) θα πρέπει να αποτελέσει ένα παράδειγμα για ολόκληρη τη χώρα ότι η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κινείται γρήγορα», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης, σε δηλώσεις του πριν την υπογραφή του νόμου, περιβαλλόμενος από επιζώντες του μακελειού και τις οικογένειές τους.

Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, το νομοσχέδιο αποτελεί έναν συμβιβασμό που σταθμίζει τις ανησυχίες και των υποστηρικτών του ελέγχου των όπλων και εκείνων του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM