Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines Facebook Twitter
EPA/LUONG THAI LINH
0

Το Seabed Constructor, το σκάφος που χρησιμοποιείται από την αμερικανική εταιρία Ocean Infinity για τον εντοπισμό της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται από το 2014, έφθασε στην προκαθορισμένη περιοχή και ξεκίνησε τις έρευνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Ocean Infinity ξεκίνησε τις έρευνες, ενεργοποιώντας το πρώτο αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος (AUV) στις 02:55 τοπική ώρα (21:55 ώρα Ελλάδας) χθες.

Το Seabed Constructor μεταφέρει οκτώ τέτοια σκάφη, εξοπλισμένα με αισθητήρες, ανιχνευτές και κάμερες. Η Ocean Infinity δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά έχουν την δυνατότητα να χτενίζουν 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα την ημέρα, πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες, το οποίο σημαίνει ότι θα καλύψουν ολόκληρη την περιοχή των ερευνών μέσα σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας υπέγραψε νωρίτερα αυτό τον μήνα μια συμφωνία με την Ocean Infinity, η οποία δίνει στην αμερικανική εταιρία περιθώριο 90 ημερών για να εντοπίσει το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Η συμφωνία είναι του τύπου «no cure no fee», που σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα λάβει αμοιβή εάν οι έρευνες αποβούν άκαρπες. Εάν βρεθούν τα συντρίμμια ή το μαύρο κουτί, η Μαλαισία θα καταβάλει έως και 70 εκατ. δολάρια στην εταιρία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που θα έχει ερευνηθεί.

Η πτήση MH370, από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM