Κύπρος: Επίθεση σε γραφεία εφημερίδας που επέκρινε την Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν

Κύπρος: Επίθεση σε γραφεία εφημερίδας που επέκρινε την Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τουρκοκύπριοι εθνικιστές έχουν συγκεντρωθεί, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Africa, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, και πετροβολούν σε ένδειξη «διαμαρτυρίας» για τη στάση της στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν.

Το έναυσμα έδωσαν δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, για τον χθεσινό τίτλο της εφημερίδας: «'Αλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία». Η αντίδραση του προέδρου Ερντογάν ήταν άμεση. Χαρακτήρισε την εφημερίδα «χυδαία» και είπε: «Εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) να αντιδράσουν. Λέει ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε άλλη μια κατοχή. Τι ανήθικο είναι αυτό, τι αηδιαστικό. Οι αδελφοί μου της ΤΔΒΚ, πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυπριακή κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε διαβήματα στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για τις επιθέσεις εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας.

Αυτοί, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Africa υψώνουν τουρκικές σημαίες και σημαίες της «ΤΔΒΚ». Έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου, ξήλωσαν την ταμπέλα με το λογότυπο της εφημερίδας και ανάρτησαν τουρκική σημαία.

Η Africa διαφωνεί, τόνισε ο εκδότης της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ, με τον πόλεμο του 'Αφρίν, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη μιας ξένης χώρας, μετά την εισβολή στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974. Η Τουρκία βάπτισε αυτόν τον πόλεμο, την εισβολή, ως ειρηνευτική επέμβαση». 

Αναφερόμενος στην «έκκληση» Ερντογάν προς τους οπαδούς του στην Κύπρο «να δώσουν την απαραίτητη απάντηση», ο Σενέρ Λεβέντ δήλωσε ότι ο κ. Ερντογάν ζητά «από όχλο να επιτεθεί στην εφημερίδα». Τέλος, επεσήμανε ότι καθιστά υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Τουρκίας για ανεπιθύμητες εξελίξεις, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η εφημερίδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM