Στρατιωτική Ακαδημία Θηλέων στο Πακιστάν: μια ανατροπή

0

Η Ντουρκανάι Μπανούρι είναι 13 ετών και φοιτά στη στρατιωτική ακαδημία γυναικών του Πακιστάν. Για την ακρίβεια είναι ένα από τα 70 κορίτσια που εκπαιδεύονται στο Κολέγιο "Cadet", την πρώτη στρατιωτική ακαδημία στη χώρα. Οι καθηγητές εκεί πιστεύουν ότι κάνουν την πιο ριζοσπαστική δουλειά που έχει γίνει εδώ και χρόνια σε ό,τι αφορά την ανατροπή στερεοτυπών και στην καταπολέμηση του σεξισμού στον επαγγελματικό χώρο. 

Και προφανώς λένε την αλήθεια: μέχρι το 2013, οι γυναίκες αποτελούσαν μόνο το 1% των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και ποτέ από μη διοικητική θέση, ποτέ στα όπλα και στην πρώτη γραμμή, δηλαδή. Ωστόσο, επί πρωθυπουργίας Περβέζ Μουσάραφ τα πράγματα άλλαξαν και η Ayesha Farrooq έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους. 

Όλα αυτά στο Πακιστάν που, βάσει διεθνών στατιστικών, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τη χειρότερη δυνατή εικόνα σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία έναντι των γυναικών, την εκπαιδευτική κατάρτιση και την επαγγελματική αφομοίωση τους και ενώ στη χώρα ισχύει ακόμη ο άγραφος κανόνας του γάμου ανηλίκων με ηλικιωμένους άντρες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM
μεγκαν μαρκλ

Διεθνή / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
NEWSROOM