No.1

«Time's up»: Οι γυναίκες του Χόλιγουντ εγκαινίασαν οργάνωση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

«Time's up»: Οι γυναίκες του Χόλιγουντ εγκαινίασαν οργάνωση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Facebook Twitter
Telegraph
0

Οι γυναίκες του Χόλιγουντ συμμετέχουν σε μία εθελοντική οργάνωση ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Τουλάχιστον 300 γυναίκες ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και άλλες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του θεάματος εγκαινίασαν σήμερα το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο στο Χόλιγουντ, όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ονομασία «Time's up».

Η Reese Witherspoon, η Eva Longoria, η Emma Stone και η Natalie Portman είναι μεταξύ των γυναικών που υποστηρίζουν την ομάδα «Time's Up».

Το «Time's up» επί της ουσίας διαθέτει ταμείο του οποίου οι πόροι προορίζονται για την χρηματοδότηση της νομικής υποστήριξης γυναικών αλλά και ανδρών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Η οργάνωση έχει ήδη εξασφαλίσει τα 13 από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που είχε θέσει ως αρχικό στόχο.

Το πρόγραμμα αφορά κατά προτεραιότητα άτομα με χαμηλά εισοδήματα και χωρίς δυνατότητα να πληρώσουν για νομική προστασία.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ομάδα Time's up τάσσεται επίσης υπέρ της ανόδου περισσότερων γυναικών σε θέσεις εξουσίας, καθώς και της εξίσωσης μισθών και επαγγελματικών ευκαιριών ανδρών και γυναικών και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν τις καταχρήσεις που υπάρχουν «σε λιγότερο λαμπερούς και προβεβλημένους εργασιακούς τομείς από το σινεμά».

Μεταξύ των μελών της ομάδας Time's up , περιλαμβάνονται ακόμη οι ηθοποιοί Cate Blanchett, Ashley Judd και Meryl Streep, η πρόεδρος της Universal Pictures Donna Langley, η φεμινίστρια συγγραφέας Gloria Steinem, η δικηγόρος και πρώην επικεφαλής του γραφείου της Μισέλ Ομπάμα Tina Tchen και η συμπροεδρεύουσα της Nike Foundation, Maria Eitel.

Με πληροφορίες από Telegraph

Πολιτισμός
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM
GUCCI AI ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ ΜΙΛΑΝΟ

Πολιτισμός / Καμπάνια της Gucci με AI προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο

Αρκετοί χρήστες αμφισβητούν αν ένα brand που μιλά διαχρονικά για δημιουργικότητα και ιταλική δεξιοτεχνία μπορεί να στηρίζει την προβολή της σε AI περιεχόμενο αντί για πραγματικούς ανθρώπους,
THE LIFO TEAM