Δίχως τέλος οι αιματοχυσίες στην Υεμένη: 14 άμαχοι νεκροί σε αγορά

Δίχως τέλος οι αιματοχυσίες στην Υεμένη: 14 άμαχοι νεκροί σε αγορά Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αγορά στη δυτική Υεμένη από επιδρομή που αποδίδεται στις αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού υπό την Σαουδική Αραβία που πολεμά τους αντάρτες Χούτι στη χώρα, δήλωσαν σήμερα τοπικές πηγές.

Από τα πλήγματα αυτά, τα οποία έγιναν χθες στην περιοχή Αλ Χάιμα, στη βορειοανατολική πόλη Τάιζ, έχασαν επίσης τη ζωή τους 11 αντάρτες και τραυματίστηκαν 16 άμαχοι, σύμφωνα με τους κατοίκους και έναν αξιωματούχο της τοπικής διοίκησης που είναι πιστή στην κυβέρνηση.

Η Τάιζ, μια μεγάλη πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης, ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, αλλά βρίσκεται περικυκλωμένη από αντάρτες.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πλήγμα οφείλεται σε λάθος. Αυτό έγινε σε μια περιοχή στην οποία ο συνασπισμός προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο "μια εξέγερση του πληθυσμού" κατά των ανταρτών Χούτι.

Οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία επεμβαίνουν σε υποστήριξη των δυνάμεων του Χάντι, τον οποίο αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, και κατά των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος της χώρας, αλλά από το 2014 και την πρωτεύουσα Σαναά.

Σε περισσότερους από 60 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο και την Κυριακή από τις μάχες και τις επιδρομές που έγιναν στη χώρα, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα τα Χριστούγεννα από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και υπευθύνους των νοσοκομείων.

Η σύγκρουση στην Υεμένη έχει εξάλλου στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί άμαχοι, μετά τον Μάρτιο του 2015 οπότε επενέβη ο αραβικός συνασπισμός δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. O συνασπισμός αυτός υπολογίζει σε 11.000 τους αντάρτες Χούτι που έχει σκοτώσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM