Γερμανία: Σύγκρουση τρένων κοντά στο Ντίσελντορφ- Δεκάδες τραυματίες

Γερμανία: Σύγκρουση τρένων κοντά στο Ντίσελντορφ- Δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση νωρίτερα απόψε μιας επιβατικής και μιας μεταγωγικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Μέερμπους, κοντά στο Ντίσελντορφ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


Όπως έγινε γνωστό από τους γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), στην επιβατική αμαξοστοιχία της «National Express», η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Κολωνία-Κρέφελντ, επέβαιναν 100-200 άτομα. Η δεύτερη αμαξοστοιχία ανήκει στην DB.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η σύγκρουση έγινε στην περιοχή του σταθμού Μέερμπους-Όστερατ, όπου το τρένο της DB βρισκόταν σταθμευμένο πάνω στις ράγες, άγνωστο για ποιον λόγο. Ο μηχανοδηγός του δεύτερου τρένου είδε ξαφνικά μπροστά του το εμπόδιο και ενεργοποίησε το σύστημα επείγουσας πέδησης, ενώ ειδοποίησε τους επιβάτες να μετακινηθούν προς τα πίσω βαγόνια.


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, ενώ οργανώσεις της Εκκλησίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους επιβάτες.

Η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, ζήτησε από όποιον γνωρίζει οποιονδήποτε ο οποίος θα μπορούσε να επιβαίνει στο συγκεκριμένο τρένο να το αναφέρει στις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM