Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες - Προσαγωγές στη διαδήλωση κατά της δουλείας στη Λιβύη

Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες - Προσαγωγές στη διαδήλωση κατά της δουλείας στη Λιβύη Facebook Twitter
0

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της δουλείας στη Λιβύη.

Οι αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους σήμερα το απόγευμα σε μια εμπορική συνοικία των Βρυξελλών, αφού μια ομάδα περίπου 30 προσώπων απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα, ενώ καταφέρθηκε κατά των δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.


«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν» κοντά στην πλατεία Louise, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη συνοικία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλς φαν ντε Κιρ, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της βελγικής πρωτεύουσας.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Μια ομάδα περίπου 30 προσώπων «απομακρύνθηκε από το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχε σε μια πορεία κατά της δουλείας στη Λιβύη». Κατόπιν «φόρεσαν κουκούλες» και επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 2 καταστήματα.


Ένα περιπολικό της αστυνομίας επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της ομάδας που επιπλέον άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αρχών, διευκρίνισε η ντε Κιρ.


Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγο πριν από τις 18.00 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συνέχιζαν να αναζητούν υπόπτους, ενώ επικρατούσε ηρεμία.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα εξοπλισμένο με κανόνι νερού και ένα ελικόπτερο.


Είναι η τρίτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Την 15η Νοεμβρίου σε μια  συγκέντρωση που δεν είχε την άδεια των αρχών και διοργάνωσε μια δημοφιλής χρήστρια των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν ταραχές όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος. Τέσσερις ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.


Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ταραχές αμαύρωσαν την πρόκριση του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Τα επεισόδια έχουν πυροδοτήσει μια διαμάχη σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της χώρας και τον τρόπο που η αστυνομία διαχειρίζεται τις μαζικές συγκεντρώσεις.


Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν έγραψε στο Twitter:


«Στις Βρυξέλλες ταραχοποιοί συμπεριφέρθηκαν για μία ακόμη φορά με απαράδεκτο τρόπο. Το κέντρο κρίσης παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά μαζί με την αστυνομία».


Σε ένα δεύτερο μήνυμά του ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν «εντολή να σταματούν τις λεηλασίες και να συλλαμβάνουν έναν μέγιστο αριθμό ανθρώπων».


«Μηδενική ανοχή. Η ομοσπονδιακή αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις».

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Διεθνή / Ο Γούντι Άλεν απορρίπτει τις κατηγορίες ότι «ξεπλένει» τα εγκλήματα της Ρωσίας με τη συμμετοχή του σε φεστιβάλ της Μόσχας

Ο Άλεν εμφανίστηκε διαδικτυακά σε πάνελ που παρουσίασε ο Ρώσος σκηνοθέτης Φιόντορ Μπονταρτσούκ, στενός πολιτικός σύμμαχος του Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Διεθνή / Διπλωματική κόντρα Γαλλίας - ΗΠΑ: Ο πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ κατηγορεί τον Μακρόν για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό

Ο Τσαρλς Κούσνερ, εβραϊκής καταγωγής και πεθερός της Ιβάνκα Τραμπ, δημοσίευσε ανοικτή επιστολή ου απευθύνεται προσωπικά στον Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι οι συζητήσεις για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους «τροφοδοτούν τη βία»
LIFO NEWSROOM
Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Διεθνή / Βαλέρι Ζαλούζνι: Ο «σιωπηλός στρατηγός» που απειλεί την πολιτική κυριαρχία του Ζελένσκι

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού και νυν πρέσβης στο Λονδίνο, θεωρείται ο μόνος που μπορεί να απειλήσει πολιτικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Οι μυστικές κινήσεις του, οι επαφές με Δύση και ΗΠΑ και τα σενάρια διαδοχής
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Διεθνή / Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Αφρική: Η Wagner αντικαθίσταται από την Africa Corps

Μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner και την κακή φήμη της, η Ρωσία αντικαθιστά τους μισθοφόρους της στην Αφρική με την επίσημη παραστρατιωτική ομάδα Africa Corps, ενισχύοντας τον έλεγχο και τη νομιμότητα της Μόσχας στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν:

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Μητέρες και παιδιά θα πεθάνουν» - Οι συνέπειες των περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ

Οι περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει στην αναστολή ή το κλείσιμο 422 δομών υγείας στο Αφγανιστάν - Κάτοικοι απομακρυσμένων κοινοτήτων μιλούν για μια κατάσταση που «φλερτάρει» με τον θάνατο
LIFO NEWSROOM
Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Διεθνή / Συρία: Καταργούνται δύο μηδενικά από τη λίρα – Νέα χαρτονομίσματα για να σωθεί η οικονομία

Η Συρία ετοιμάζει νέα τραπεζογραμμάτια αφαιρώντας δύο μηδενικά από τη λίρα για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αξίας της - Τι σημαίνει για τις καθημερινές συναλλαγές και την πολιτική αλλαγή στη χώρα;
LIFO NEWSROOM
«Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Διεθνή / «Κατάσταση πολιορκίας» στην Ουάσινγκτον: Ο Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά και απειλεί με επέκταση σε άλλες πόλεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει την Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον με όπλα, προκαλώντας φόβους για «στρατιωτική κατοχή». Σχέδια για αποστολή δυνάμεων και σε Σικάγο – Νέα Υόρκη.
LIFO NEWSROOM