Προσωπικά δεδομένα από τους δημοσιογράφους ζητά το ακροδεξιό AfD

Προσωπικά δεδομένα από τους δημοσιογράφους ζητά το ακροδεξιό AfD Facebook Twitter
0

Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως εθνοτική προέλευση και πολιτικές απόψεις ζητά το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) από τους δημοσιογράφους που επιθυμούν να καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στο έντυπο καταχώρησης των δημοσιογράφων που καλούνταν να συμπληρώσουν για την κάλυψη του συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο, τους ζητείτο να συμφωνήσουν στη συλλογή, την αποθήκευση και τη χρήση προσωπικών δεδομένων που θα χορηγούσαν, όπως όνομα, ανάστημα, αριθμό δημοσιογραφικής κάρτας, καθώς και «ειδικά δεδομένα».

Η φόρμα αναφέρεται σε ένα κομμάτι του νόμου προστασίας δεδομένων της Γερμανίας, που καταχωρεί τέτοια «ειδικά δεδομένα» όπως φυλετική και εθνοτική προέλευση, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικαλιστικές ενώσεις, κατάσταση υγείας ή σεξουαλικές προτιμήσεις.

Άλλα κόμματα απαιτούν βασικές πληροφορίες για την καταχώρηση δημοσιογράφων, χωρίς να ζητούν παρόμοια προσωπικά δεδομένα.

Το AfD, που στρέφεται ενάντια σε αυτό που αποκαλεί «εξισλαμισμό της Ευρώπης», κατηγορώντας τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης για διασπορά «ψευδών ειδήσεων», αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung», που έφερε το θέμα πρώτη στη δημοσιότητα χθες, Παρασκευή.

Ο αρμόδιος για την προστασία των δεδοµένων του Βερολίνου διεξάγει έρευνα για το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη παρέμβαση στις ιδιωτικές ζωές των δημοσιογράφων», δήλωσε στην «Stuttgarter Zeitung» ο Χέντρικ Ζέρνερ, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων, καλώντας το AfD να αποσύρει άμεσα το αίτημα συλλογής τέτοιων δεδομένων από δημοσιογράφους.

Το AfD αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου της Γερμανίας, κερδίζοντας το 13% των ψήφων, και κατάφερε να εκλέξει βουλευτές για πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ.

Γερμανικές οργανώσεις προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων κινητοποιούνται για να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη διαδήλωση στο Ανόβερο στις 2 Δεκεμβρίου, μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM