Έφτασε στην Άγκυρα ο Πούτιν - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών με τον Ερντογάν

Έφτασε στην Άγκυρα ο Πούτιν - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών με τον Ερντογάν Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν έφτασε στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ ένα από τα θέματα των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στην Συρία.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα έχει αποκλειστικά ρεαλιστικούς στόχους.

«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά, είτε αυτό αφορά εμπορική και οικονομική συνεργασία, είτε την συνεργασία στο στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, είτε τον τομέα του πολιτισμού, ή στην υλοποίηση μακρόπνοων έργων» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες «σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους».

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν επίσης την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι επίσης η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream όπως και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία «Ακούγιου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM