Συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας και μετά το Brexit θέλει το Λονδίνο

Συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας και μετά το Brexit θέλει το Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η Βρετανία επιθυμεί τη σύναψη μιας νέας συνθήκης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια μετά το Brexit και δεν αποκλείει την πιθανότητα να παραμείνει μέλος της Europol, της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με ένα έγγραφο εργασίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Για τη βρετανική κυβέρνηση είναι «ζωτικής σημασίας» να διατηρήσει τη συνεργασία στο σημερινό επίπεδό της λόγω της τρομοκρατικής απειλής στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το Λονδίνο έχει εξετάσει τις συμφωνίες που έχει η ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα την ανταλλαγή δεδομένων για τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών ή για τα δακτυλικά αποτυπώματα υπόπτων, αλλά θεωρεί ότι είναι «κατώτερες» από το σημερινό επίπεδο συνεργασίας.


«Με τις απειλές που μεταβάλλονται γρηγορότερα από ποτέ, είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ να διατηρηθεί η στενότερη δυνατή συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και των άλλων απειλών για την ασφάλεια», υποστηρίζει το Λονδίνο.


Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία προκειμένου η χώρα να παραμείνει μέλος της Europol, αλλά και να συμμετάσχει στο σύστημα εκδόσεων ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.


Από την άλλη ωστόσο, η Βρετανία δεν θα υπόκειται πλέον στην άμεση δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτει το κείμενο αυτό, επαναλαμβάνοντας μια δέσμευση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM