Συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας και μετά το Brexit θέλει το Λονδίνο

Συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας και μετά το Brexit θέλει το Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η Βρετανία επιθυμεί τη σύναψη μιας νέας συνθήκης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια μετά το Brexit και δεν αποκλείει την πιθανότητα να παραμείνει μέλος της Europol, της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με ένα έγγραφο εργασίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Για τη βρετανική κυβέρνηση είναι «ζωτικής σημασίας» να διατηρήσει τη συνεργασία στο σημερινό επίπεδό της λόγω της τρομοκρατικής απειλής στις ευρωπαϊκές χώρες.

Το Λονδίνο έχει εξετάσει τις συμφωνίες που έχει η ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα την ανταλλαγή δεδομένων για τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών ή για τα δακτυλικά αποτυπώματα υπόπτων, αλλά θεωρεί ότι είναι «κατώτερες» από το σημερινό επίπεδο συνεργασίας.


«Με τις απειλές που μεταβάλλονται γρηγορότερα από ποτέ, είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ να διατηρηθεί η στενότερη δυνατή συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και των άλλων απειλών για την ασφάλεια», υποστηρίζει το Λονδίνο.


Οι βρετανικές αρχές θεωρούν ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία προκειμένου η χώρα να παραμείνει μέλος της Europol, αλλά και να συμμετάσχει στο σύστημα εκδόσεων ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.


Από την άλλη ωστόσο, η Βρετανία δεν θα υπόκειται πλέον στην άμεση δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτει το κείμενο αυτό, επαναλαμβάνοντας μια δέσμευση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM