«Ας πούμε ότι η ανοχή μας απέναντι στα πρότυπα μόδας είναι εξαιρετικά περιορισμένη»

«Ας πούμε ότι η ανοχή μας απέναντι στα πρότυπα μόδας είναι εξαιρετικά περιορισμένη» Facebook Twitter
0
«Ας πούμε ότι η ανοχή μας απέναντι στα πρότυπα μόδας είναι εξαιρετικά περιορισμένη» Facebook Twitter

Για δεκαετίες το μόντελινγκ ήταν το σιωπηλό επάγγελμα και οι άνθρωποι του -γυναίκες, ως επί το πλείστον- άνθρωποι χωρίς φωνή. Ωστόσο -και μόλις τον περασμένο Φλεβάρη- μία ομάδα πασίγνωστων σούπερ-μόντελ ένωσε τις δυνάμεις της για να καταγγείλει τον διευθυντή κάστινγκ φωτογραφήσεων μόδας, James Scully. Ο λόγος που προκάλεσε αυτήν την παρέμβαση ήταν ότι ο ίδιος είχε κρατήσει για ώρες, όρθιες σε ένα κλιμακοστάσιο, δύο συναδέλφους τους, χωρίς τη δυνατότητα να επισκεφθούν τουαλέτα ή να διακόψουν για ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό ή για ξεκούραση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Και επιβεβαιώθηκε έναν μήνα αργότερα, όταν βάσει έρευνας που δημοσίευσε το models.com προέκυψαν οι απολύτως αντι-επαγγελματικές, σχεδόν απάνθρωπες πρακτικές που έχουν να αντιμετωπίσουν τα μοντέλα. Ακόμη κι όταν πρόκειται για μοντέλα που στηρίζουν τη διαφορετικότητα: στο συγκεκριμένο βίντεο θα παρακολουθήσετε τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το επάγγελμα και τη ζωή τους μέσα σ' αυτό ένα μαύρο plus size μοντέλο, ένα μοντέλο με κινητικά προβλήματα και άλλες γυναίκες που με τον τρόπο τους "διαδηλώνουν" εναντίον των στενών προτύπων της μόδας. «Ας πούμε ότι η ανοχή μας απέναντι στα πρότυπα μόδας είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένη», εξηγεί μία από αυτές τις γυναίκες, δίνοντας φυσικά κουράγιο σε όλες εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες που ταυτίζονται μαζί τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM