Πάνω από 1.000 μηνύσεις για προδοσία κατατέθηκαν σε βάρος της Μέρκελ

Πάνω από 1.000 μηνύσεις για προδοσία κατατέθηκαν σε βάρος της Μέρκελ Facebook Twitter
2

Περισσότερες από χίλιες μηνύσεις για προδοσία έχουν κατατεθεί εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μετά την προσφυγική κρίση του 2015 από υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Όλες οι μηνύσεις κατά της καγκελαρίου έχουν κριθεί αβάσιμες», διαβεβαίωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης, μιλώντας στην Mannheimer Morgen.


Υποστηρικτές του AfD καταγγέλλουν ότι η συντηρητική καγκελάριος άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας ανεξέλεγκτα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016.


Χθες Τρίτη το βράδυ, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπίτερφελτν-Βόλφεν στην ανατολική Γερμανία η Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του AfD που της φώναζαν «Φύγε! Φύγε!».


Η πόλη αυτή θεωρείται προπύργιο του λαϊκιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος, το οποίο πέρυσι κέρδισε το 31,9% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.


Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το AfD ή με το ακροαριστερό Die Linke για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στις οποίες διεκδικεί τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

«Το λέμε ξεκάθαρα: κανένας συνασπισμός με το AfD κανένας συνασπισμός με την αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.


Στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βρανδεμβούργο επί του Χάβελ λίγο αργότερα η Μέρκελ έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών, με κάποιους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ή την έδειχναν να φορά μαντήλα.


Το AfD, που ιδρύθηκε το 2013 ως ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, φαίνεται να κερδίζει το 8 με 9% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Mε πληροφορίες Reuters/ ΑΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM