Βενεζουέλα: Πιέσεις και απειλές δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας

Βενεζουέλα: Πιέσεις και απειλές δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας Facebook Twitter
0

Συχνά τηλεφωνήματα, πιέσεις κι απειλές από τους προϊσταμένους τους δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Βενεζουέλα προκειμένου να ψηφίσουν αύριο, Κυριακή υπέρ του αμφιλεγόμενου νέου Κογκρέσου που προτείνει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο επιδιώκει την δημιουργία ενός νέου παντοδύναμου νομοθετικού σώματος παρά τις αντιδράσεις και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεων που πλήττουν εδώ και τέσσερις μήνες την νοτιοαμερικανική χώρα.

Η Βενεζουέλα σπαράσσεται από την έλλειψη ειδών διατροφής, τον υπερπληθωρισμό, αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Ο πρόεδρος Μαδούρο υποστηρίζει ότι το νέο νομοθετικό σώμα των 545 κοινοβουλευτικών θέσεων, θα έχει την δύναμη να καταργεί όλους τους άλλους δημόσιους οργανισμούς, ενώ θα αντιμετωπίσει την παρούσα κατάσταση αναταραχής και θα φέρει την ειρήνη στην Βενεζουέλα.

Από την άλλη μεριά, οι επικριτές του, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ολικά ελεγχόμενο από τον Μαδούρο μηχανισμό, ο οποίος π είναι σχεδιασμένος για την ισχυροποίηση της δικτατορίας στην χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM