Βρυξέλλες: Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας

Βρυξέλλες: Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας Facebook Twitter
STEPHANIE LECOCQ/ EPA
0


Ο ύποπτος ο οποίος «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών αφού φέρεται να προκάλεσε μια έκρηξη μικρής ισχύος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης έχει «εξουδετερωθεί», όπως μετέδωσαν το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga και άλλα βελγικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας, χωρίς να διευκρινίζουν την κατάσταση της υγείας του υπόπτου.


Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, και κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με το Belga. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στον σταθμό απομακρύνθηκαν από αυτόν, η κίνηση των συρμών διακόπηκε, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Βρυξέλλες: Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
Βρυξέλλες: Ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC


Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών — η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους, ένα καλοκαιριάτικο βράδυ — εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε βελγικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.


Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και κατόπιν διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

 πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ


Μπ. Γ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM