Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν Νεκροί από πυροβολισμούς και επιθέσεις αυτοκτονίας

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Ιράν Νεκροί από πυροβολισμούς και επιθέσεις αυτοκτονίας Facebook Twitter
0


Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ένοπλοι εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις στην ιρανική πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομενεΐ στη νότια Τεχεράνη, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο βουλευτής Ελιάς Χαζρατί δήλωσε ότι τρεις δράστες, ένας κρατώντας ένα πυροβόλο όπλο και δύο με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.

Νεότερο τηλεγράφημα αναφέρει πως ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου του ιρανικού κοινοβουλίου την ώρα που οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έφοδο κατά δύο ενόπλων που είχαν οχυρωθεί στον χώρο.


Ιρανικά μέσα μετέδωσαν ότι γυναίκα-καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την επίθεση στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί.

Με τη σειρά του, το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων κρατούνται όμηροι μέσα στο κοινοβούλιο.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο, εκ των οποίων ένας καμικάζι αυτοκτονίας.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, στο μαυσωλείο υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο καμικάζι.

Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες ενώ ο κυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο IRIB ότι ένας καμικάζι ανατίναξε τη ζώνη με εκρηκτικά στο μαυσωλείο, ένας ένοπλος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι υπόλοιποι ένοπλοι συνελήφθησαν.


Ο Χοσεΐν Χασεμί πρόσθεσε ότι ένας εργάτης σκοτώθηκε κατά την επίθεση του μαυσωλείου και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM