Κυπριακό: Άκαρπη η πεντάωρη συζήτηση μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί- Επέμβαση Άιντε στις διαβουλεύσεις

Κυπριακό: Άκαρπη η πεντάωρη συζήτηση μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί- Επέμβαση Άιντε στις διαβουλεύσεις Facebook Twitter
0

Πέντε ώρες κράτησε η σημερινή συνάντηση του προέδρου N. Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Νέα συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, διαφώνησε σε «συγκεκριμένη, δημιουργική, εισήγηση της ελληνοκυπριακής πλευράς , που θα μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά τις προϋποθέσεις για επίλυση του Κυπριακού».

Λόγω της διαφωνίας, που ανέκυψε, ανέλαβε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αϊντα, να έχει τις επόμενες των ημερών διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη για να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει προοπτική «μιας ουσιαστικής, αλλά και δημιουργικής συνάντησης, η οποία να οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα».

Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης ανέφερε πως επιφυλάσσεται να αναφερθεί σε οτιδήποτε έχει εισηγηθεί, αφού εξαντληθούν τα περιθώρια των προσπαθειών του κ. 'Αϊντα Είπε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για όλες τις διαβουλεύσεις, που προηγήθηκαν και συζήτησαν σε έκταση το πόσο χρήσιμη θα ήταν μια νέα διάσκεψη στην Γενεύη και κάτω από ποιες συνθήκες. Ο πρόεδρος N. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει, δεν θα επαναληφθούν». Τέλος, ανέφερε πως θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει και για τις προτάσεις του, τις αντιπροτάσεις, αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM