Ο Ζιντάν ζητάει από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν

Ο Ζιντάν ζητάει από τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν Λεπέν Facebook Twitter
0

Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν, ζήτησε σήμερα από τους Γάλλους ψηφοφόρους να «αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» το Εθνικό Μέτωπο κατά τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που φέρνει αντιμέτωπους στις 7 Μαΐου την επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν.

 

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο, αυτό του 2002. Είμαι μακριά απ' αυτές τις ιδέες, απ' αυτό το Εθνικό Μέτωπο. Πρέπει λοιπόν να το αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα άκρα δεν είναι ποτέ κάτι καλό», δήλωσε ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου πριν από ένα ματς.

 

Ο Ζιντάν, γεννημένος στη Μασσαλία από Αλγερινούς γονείς, είχε υιοθετήσει παρόμοια θέση και το 2002, όταν το Εθνικό Μέτωπο είχε περάσει στον δεύτερο γύρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «κόμμα που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις αξίες της Γαλλίας».

Ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με τους «Πετεινούς» είχε επίσης συμμετάσχει σ' ένα βίντεο κατά του Ζαν-Μαρί Λεπέν, υποψηφίου τότε του Εθνικού Μετώπου και πατέρα της σημερινής υποψηφίας, μαζί με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο Ζαν-Ζακ Γκολντμάν ή ο Μασσαλιώτης ράπερ Αχενατόν.

 

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε απαντήσει λέγοντας πως ο Ζιντάν «χειραγωγείται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη διασημότητά του». 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM