Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση αν προκληθεί

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση αν προκληθεί Facebook Twitter
1

Τα βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν την Τρίτη τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση σε οποιαδήποτε επίδειξη αμερικανικής επιθετικότητας, την ώρα που μία ομάδα πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό και τη χερσόνησο της Κορέας.

Η προειδοποίηση της Πιόνγιανγκ προς την Ουάσινγκτον αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα, μάλιστα, μετά το σημερινό tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγραψε πως «η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας για προβλήματα».

Το Reuters σημειώνει πως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην χερσόνησο της Κορέας, με τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ να υπαγορεύονται από την έντονη ανησυχία που δημιουργεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αλά και οι πληροφορίες για μία 6η πυρηνική δοκιμή από την Πιόνγιανγκ.

Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας «Rodong Sinmun» έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ.


«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας όπλα να έχουν στο στόχαστρο όχι μόνο τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων στη Νότια Κορέα και στο θέατρο των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης και αυτές στην ηπειρωτική Αμερική», τονίζει η εφημερίδα.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο Αν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «μεγαλύτερες προκλήσεις» από τη Βόρεια Κορέα και διέταξε τον στρατό να εντείνει την επαγρύπνησή του και να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ.


«Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προκλήσεις όπως πυρηνικές δοκιμές που θα συμπέσουν χρονικά με διάφορες επετείους όπως η "Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση"», δήλωσε ο Χουάνγκ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM