Το κοινό μίσησε την Τζούλια Ρόμπερτς και γι' αυτό άλλαξε το τέλος στο φιλμ «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου»

Το κοινό μίσησε την Τζούλια Ρόμπερτς και γι' αυτό άλλαξε το τέλος στο φιλμ «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου» Facebook Twitter
0

Μπορεί η Τζούλια Ρόμπερτς να αποτελεί σήμερα μία από της δημοφιλέστερες και πιο αγαπημένες ηθοποιούς, αλλά φαίνεται πως κάποτε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά αφού ένας συγκεκριμένος ρόλος την έκανε ιδιαιτέρως μισητή στους θεατές σε βαθμό που ο σκηνοθέτης της ταινίας χρειάστηκε να αλλάξει το τέλος της για να ηρεμήσει το κοινό αίσθημα. 

Ο λόγος για την ταινία «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου» (My Best Friend's Wedding) του 1997. Σε αυτή η γνωστή ηθοποιός υποδύεται την Τζούλιαν, η οποία συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένη με τον καλύτερό της φίλο Μάικλ (Ντέρμοτ Μαλρόνει) και αποφασίζει να του καταστρέψει τον γάμο του με την νεαρή Κίμπερλυ (Κάμερον Ντίαζ) με κάθε τρόπο. Η ταινία τελειώνει με το ζευγάρι να παντρεύεται τελικά και την Τζούλια να χορεύει με τον γκέι φίλο της Τζορτζ (Ρούπερτ Έβερετ) στο γλέντι του γάμου. 

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, το τέλος που είχε σχεδιάσει αρχικά για την ταινία ήταν πολύ διαφορετικό, αφού η Τζούλια υποτίθεται πως τελικά γνωρίζει έναν πιθανό μελλοντικό σύντροφο, που θα υποδυόταν ο Τζον Κορμπέτ, και ζει επίσης το δικό της happy end. Όταν, όμως, έγινε η δοκιμαστική προβολή την ταινίας οι θεατές αντιπάθησαν τόσο πολύ τον χαρακτήρα της Τζούλια Ρόμπερτς που ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να αλλάξει το τέλος της ταινίας ώστε να επέλθει «κάθαρση».

Όπως είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας Π. Τζ. Χόγκαν, το τέλος άλλαξε επειδή το κοινό μίσησε την «Τζούλιαν» και θεώρησαν πως με όλα όσα έκανε δεν της άξιζε αγάπη χωρίς πρώτα να διδαχθεί από τα λάθη της και να πάρει ένα καλό μάθημα. «Την ήθελαν νεκρή. Δεν μπορούσαν με τίποτα να καταλάβουν τα κίνητρά της», λέει ο σκηνοθέτης. Βέβαια, η παραγωγή δεν ήθελε και να καταλήξει ολομόναχη στο τέλος και είπαν να τα βρουν κάπου στη μέση, οπότε βρίσκει μεν παρηγοριά στην αγκαλιά ενός άντρα αλλά αυτός είναι ομοφυλόφιλος. «Αυτή η σκηνή ήταν και που έκανε, κατά κάποιον τρόπο, το κοινό να συγχωρήσει τελικά την Τζούλιαν. Αυτά τα τελευταία πέντε λεπτά έκαναν ολόκληρη την ταινία να δουλέψει», σχολίασε. 

Δείτε την τελευταία σκηνή της ταινίας:

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM