Σε συναγερμό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη γρίπη των πτηνών

Σε συναγερμό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη γρίπη των πτηνών Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητεί από όλες τις χώρες να παρακολουθούν προσεκτικά την εμφάνιση κρουσμάτων γρίπης των πτηνών σε πτηνά και πουλερικά, να αναφέρουν στον ΠΟΥ τυχόν ανθρώπινα κρούσματα και προειδοποιεί: «Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια».


«Μόλις από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, περί τις 40 χώρες έχουν αναφέρει νέες εμφανίσεις του υψηλής παθογένειας ιού της γρίπης των πτηνών σε πτηνά και πουλερικά. Η ταχεία γεωγραφική εξάπλωση των κρουσμάτων αυτών και ο αριθμός των στελεχών του ιού που κυκλοφορούν ταυτόχρονα έχουν θέσει τον ΠΟΥ σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε η διευθύντρια Μάργκαρετ Τσαν.


Στην Κίνα, παρατηρήθηκε «αιφνίδια και κατακόρυφη αύξηση» των κρουσμάτων στον άνθρωπο του H7N9 από τον Δεκέμβριο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν είναι σε θέση να αποκλείσει ότι συνέβη περιορισμένη από άνθρωπο σε άνθρωπο μετάδοση σε δύο χωριστές περιπτώσεις, αν και δεν έχει εντοπισθεί συστηματική μετάδοση (από άνθρωπο σε άνθρωπο), πρόσθεσε η Μάργκαρετ Τσαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM