Ο Τραμπ δηλώνει πως ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος που δεν απαντά με αντίποινα στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δηλώνει πως ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος που δεν απαντά με αντίποινα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και της απέλασης 35 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Δεν θα απελάσουμε κανέναν», δήλωσε ο Πούτιν σε ανακοίνωση. Η Ρωσία επιφυλάσσεται πάντως «του δικαιώματός της να προχωρήσει σε αντίποινα» και «θα αποκαταστήσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις ανάλογα με το ποια θα είναι η πολιτική του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», διευκρίνισε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν αποκήρυξε τα «νέα μη φιλικά μέτρα» που έλαβε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντάς τα «προκλητικά» και υποστηρίζοντας πως «έχουν στόχο να υπονομεύσουν τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις».

«Ωστόσο, δεν θα πέσουμε στο επίπεδο της ανεύθυνης διπλωματίας? Δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα στους Αμερικανούς διπλωμάτες», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι είχε προτείνει στον Πούτιν η Ρωσία να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και να απαγορεύσει σε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής να χρησιμοποιούν δύο εγκαταστάσεις στη Μόσχα, ως αντίποινα στις απελάσεις και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία είχε εμπλοκή στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι αβάσιμοι.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την απόφαση του Ρώσου προέδρου  να μην προβεί σε αντίποινα για την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών.

«Εξαιρετική κίνηση η αναμονή (του Βλαντίμιρ Πούτιν). Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση του στο twitter.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM