Σκληρή απάντηση των ΗΠΑ στις κυβερνοεπιθέσεις: Απελαύνουν 35 Ρώσους διπλωμάτες

Σκληρή απάντηση των ΗΠΑ στις κυβερνοεπιθέσεις: Απελαύνουν 35 Ρώσους διπλωμάτες Facebook Twitter
1

Την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Μυστικών Υπηρεσιών του ρωσικού Στρατού, ανακοίνωσε επισήμως η αμερικανική κυβέρνηση ως «αντίποινα» στις κυβερνοεπιθέσεις κατά την περίοδο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Οι Ρώσοι διπλωματικοί αξιωματούχοι έχουν χρονικό περιθώριο 72 ωρών για να αποχωρήσουν από το αμερικανικό έδαφος, σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, ενώ κλείνουν και δύο ρωσικές κτιριακές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στο Μέριλαντ.

«Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ' ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς», τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.

«Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασης μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μια έκθεση που συνέταξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και αφορούν τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες.

Ακόμη στην ανακοίνωση ο Ομπάμα καλεί τις «φίλες και σύμμαχες» χώρες των ΗΠΑ να «εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπιστούν οι προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τις διεθνείς πρακτικές και να παρέμβει στη δημοκρατική διαδικασία» σε διεθνές επίπεδο.

O Αμερικανός αξιωματούχος αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των Ρώσων διπλωματών που θα απελαθούν, αν και, όπως επισημαίνει το Reuters, θεωρείται βέβαιο πως ανάμεσα σε αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Sergei Kislyak.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το Κρεμλίνο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM
Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια