Σχεδόν 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

Σχεδόν 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Σχεδόν 8.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από το Χαλέπι με έξι αυτοκινητοπομπές που αυτή τη στιγμή «κατευθύνονται προς ασφαλές σημείο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Ο Τσαβούσογλου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από τη συριακή πόλη με τις πρώτες πέντε αυτοκινητοπομπές.

 

Η απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το Χαλέπι ξεκίνησε χθες Πέμπτη βάσει μια συμφωνίας για εκεχειρία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και της Ρωσίας.

 

Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσαν παρατηρητές και ένας αξιωματούχος των ανταρτών, η επιχείρηση της εκκένωσης του Χαλεπιού προχωρά ομαλά.

 

Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των αμάχων από δύο χωριά που πολιορκούν οι αντάρτες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, κάτι που έχει περιληφθεί στη συμφωνία.

 

«Η απομάκρυνση (…) θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειάζεται για να μπορέσουν να φύγουν οι άνθρωποι που το επιθυμούν», δήλωσε από την πλευρά της η Ίνγκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού.

 

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι μέχρι στιγμής, αλλά θα υπάρξει μια εκτίμηση μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση», πρόσθεσε.

 

Εκτός από τα οχήματα που έχει διαθέσει η συριακή κυβέρνηση και τα ασθενοφόρα, κάποιοι κάτοικοι φεύγουν από το Χαλέπι με τα δικά τους αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Άχμαντ αλ Ντμπις επικεφαλής μιας μονάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζει την απομάκρυνση των τραυματιών.

 

«Πολλές οικογένειες φτάνουν στα λεωφορεία με τα υπάρχοντά τους», εξήγησε ο ίδιος από το δυτικό Χαλέπι όπου οδηγούνται οι εκτοπισμένοι. «Συγκεντρώνονται και από εκεί μεταφέρονται σε καταυλισμούς ή στα σπίτια φίλων και συγγενών που ζουν στην περιοχή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM