ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ρώσοι χάκερς πήραν υπό τον έλεγχο τους σύστημα μέιλ του στρατιωτικού επιτελείου των ΗΠΑ

Ρώσοι χάκερς πήραν υπό τον έλεγχο τους σύστημα μέιλ του στρατιωτικού επιτελείου των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ρώσοι χάκερς παραβίασαν κι έθεσαν υπό τον ελέγχό τους μη διαβαθμισμένο σύστημα ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων που χρησιμοποιούσε το κοινό στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ ( Joint Chiefs of Staff) το 2015, σύμφωνα με το CBS News, που επικαλείται συνέντευξη του Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα προέδρου στο αναφερόμενο επιτελείο.

 

Ο Ντέμπσεϊ που δεν εμφανίστηκε στην κάμερα δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την επίθεση που έγινε τον Αύγουστο του 2015, από ένα τηλεφώνημα που του έκανε νωρίς το πρωί, ο διευθυντής της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), ναύαρχος Μάικ Ρότζερς, μετέδωσε το CBS.

 

Το σύστημα αυτό για την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων χρησιμοποιούνταν από το προσωπικό του μεικτού επιτελείου, το οποίο απασχολεί περίπου 3.500 στρατιωτικούς και πολίτες, που εργάζονται στην αναφερόμενη υπηρεσία.

 

Οι χάκερς εντόπισαν τους κωδικούς εισόδου και τις ηλεκτρονικές υπογραφές που χρησιμοποιούσε το Ντέμπσεϊ, στρατηγός του αμερικανικού στρατού ο οποίος αποστρατεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά και τις ηλεκτρονικές υπογραφές εκατοντάδων άλλων αξιωματούχων που χρησιμοποιούσαν το ηλεκτρονικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων.

 

Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η επίθεση, ήταν να τεθεί το σύστημα εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με το CBS.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Διεθνή / Μελόνι για Κερκ: «Ήθελαν να τον σταματήσουν επειδή ήταν ελεύθερος, θαρραλέος και ικανός»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός συνέδεσε το περιστατικό με μια ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση, λέγοντας ότι «κάποιοι έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι όποιος είναι διαφορετικός από εσένα πρέπει να ανατρέπεται»
LIFO NEWSROOM
Κοσμοσυρροή για την κηδεία του Τσάρλι Κερκ – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο State Farm Stadium

Διεθνή / Κοσμοσυρροή για την κηδεία του Τσάρλι Κερκ – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο State Farm Stadium

Σύμφωνα με την αστυνομία της Γκλέντειλ, πάνω από 200.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας της Turning Point USA, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τη χωρητικότητα του σταδίου
LIFO NEWSROOM
«Αυτός είναι ο δρόμος προς τη δικτατορία» καταγγέλει ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Διεθνή / «Αυτός είναι ο δρόμος προς τη δικτατορία» καταγγέλει ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Ο Τραμπ ζήτησε δημόσια από την υπουργό Δικαιοσύνης να κινηθεί εναντίον πολιτικών αντιπάλων του, λέγοντας «Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο, καταστρέφεται η φήμη και η αξιοπιστία μας»
LIFO NEWSROOM
Κλιμάκωση στη Βαλτική: Γερμανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Διεθνή / Κλιμάκωση στη Βαλτική: Γερμανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου την Τρίτη, όπου θα τεθεί και η σοβαρή παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας από τρία ρωσικά MiG-31 την Παρασκευή
LIFO NEWSROOM
Star Wars στους δρόμους της Ουάσινγκτον: Διαδηλωτής ακολουθεί στρατιώτες με το θέμα του Νταρθ Βέιντερ

Διεθνή / Star Wars στους δρόμους της Ουάσινγκτον: Διαδηλωτής ακολουθεί στρατιώτες με το θέμα του Νταρθ Βέιντερ

Ο χρήστης του TikTok ανεβάζει τα βίντεο χαρακτηρίζοντάς τα ως «ειρηνική πράξη διαμαρτυρίας» με στόχο να μην «κανονικοποιηθεί» η εικόνα ένοπλων στρατιωτών στους δρόμους της πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM