No.1

Σομαλία: 29 νεκροί από βομβιστική επίθεση - Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Σομαλία: 29 νεκροί από βομβιστική επίθεση - Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο λιμάνι του Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε στην πύλη εισόδου του εμπορικού λιμανιού του Μογκαντίσου, του μεγαλύτερου της χώρας όπου η κίνηση δεν σταματά ποτέ.


Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Σομαλίας δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη, ενώ στη συνέχεια πυκνός καπνός υψώθηκε από το λιμάνι.  «Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο ένα σημείο που ήταν γεμάτο πολίτες, αχθοφόρους και μικροπωλητές», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Μοχάμεντ αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Σομαλία: 29 νεκροί από βομβιστική επίθεση - Τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη Facebook Twitter


Η τζιχαντιστική οργάνωση της Σομαλίας αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σεμπάμπ, ήταν η στρατιωτική βάση που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Η οργάνωση ανέφερε ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν περίπου 30 άνθρωποι».


Οι Σεμπάμπ αν και εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 εξακολουθούν να διεξάγουν επιχειρήσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη Σομαλία. Στόχος τους είναι να εκδιώξουν από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή εκδοχή τους του Ισλάμ.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM