Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στο Καλαί

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών στο Καλαί Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να πορευτούν από το Καλαί προς τη Βρετανία, συγκρούστηκαν με δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, όπως ανέφεραν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος των προσφύγων που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Καλαί μέσω της περιφερειακής οδού.

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα κοντά στο σημείο όπου με τη χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης χτίζεται ένα τείχος, με σκοπό μπλοκαριστεί η πρόσβαση των προσφύγων στο δρόμο που χρησιμοποιούν για να επιβιβαστούν σε φορτηγά με κατεύθυνση τη Βρετανία.

Μια διμερής συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας, που υπογράφηκε το 2003, επιτρέπει σε Βρετανούς αξιωματούχους να ελέγχουν τα διαβατήρια των μεταναστών ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και το αντίστροφο.

Με τον τρόπο αυτό, τα «σύνορα» της Βρετανίας με τη Γαλλία τοποθετούνται σε γαλλικό έδαφος, κάτι που σημαίνει ότι οι μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στη Βρετανία, υποχρεώνονται να συγκεντρώνονται σε καταυλισμούς στο Καλαί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Διεθνή / Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Η μεταρρύθμιση του ολλανδικού συνταξιοδοτικού συστήματος απειλεί να αναστατώσει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με 2 τρισ. ευρώ σε κίνδυνο και αβεβαιότητα για επενδυτές και τράπεζες
LIFO NEWSROOM
Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM
kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM