Bέλγιο: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών-Σώθηκαν χάρη στα γιλέκα τους

Bέλγιο: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών-Σώθηκαν χάρη στα γιλέκα τους Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον δύο αστυνομικών με μαχαίρι σε ένα πάρκο των Βρυξελλών σήμερα, ωστόσο κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και δεν υπάρχουν, προς το παρόν, ενδείξεις ότι ο δράστης είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσαν Βέλγοι αξιωματούχοι.

 

Μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε ότι ο δράστης δεν είπε τίποτα στα θύματά του και ότι η υπόθεση δεν έχει μεταβιβαστεί στους ειδικούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας.

Επιπλέον, μια εκπρόσωπος τύπου σημείωσε ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φόραγαν τα στελέχη επιβολής του νόμου τους έσωσαν από τον τραυματισμό.

 

«Γύρω στις 14.45 μια περιπολία (από δύο αστυνομικούς) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ενώ βρισκόταν στο πάρκο Μπονβί στο Μολενμπέκ» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας, Ζιλί Μαμπουΐ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας La Dernière Heure.

 

«Δέχθηκαν πολλά χτυπήματα όμως τους προστάτευαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν» πρόσθεσε η ίδια. Το μαχαίρι είχε μήκος 25 εκ.

 

«Ο δράστης συνελήφθη λίγο μακρύτερα από μια άλλη περίπολο και έχει οδηγηθεί στην φυλακή» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου, που δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του υπόπτου ή τα κίνητρά του.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στη συνοικία Μολενμπέκ, στο δυτικό τμήμα των Βρυξελλών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς πολλοί νεαροί άνδρες από την περιοχή ενεπλάκησαν στην επίθεση που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι στο Παρίσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM