Σαρκοζί ξανά κατά του μπουρκίνι - Υποσχέθηκε αλλαγή συντάγματος για να το απαγορεύσει

Σαρκοζί ξανά κατά του μπουρκίνι - Υποσχέθηκε αλλαγή συντάγματος για να το απαγορεύσει Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί  ο οποίος έχει εδώ και μέρες ταχθεί κατά του μπουρκίνι, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να αλλάξει το Σύνταγμα ώστε να  το απαγορεύσει εφόσον επανεκλεγεί στην προεδρία στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.


Ο συντηρητικός πολιτικός, που εμφανίζεται ως προασπιστής των γαλλικών αξιών, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει το μαγιό που τον τελευταίο μήνα έχει διχάσει τη γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση και κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της χώρας.


Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσε την Παρασκευή την απαγόρευση των μπουρκίνι που είχε επιβληθεί σε πολλές παραλιακές πόλεις και κοινότητες με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Μετά την απόφαση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ υποστήριξε ότι ένας νόμος που θα απαγόρευε τα μπουρκίνι θα ήταν αντισυνταγματικός.


Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ο Σαρκοζί απάντησε: "Λοιπόν, τότε θα αλλάξουμε το Σύνταγμα. Το έχουμε αλλάξει καμιά τριανταριά φορές, δεν αποτελεί πρόβλημα".


Ο Σαρκοζί αγωνίζεται για να αυξήσει τη δημοτικότητά του καθώς στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων προηγείται μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια