NEO VIDCAST

Δημοσκόπηση Reuters / Ipsos: Σταθερά προηγείται η Κλίντον του Τραμπ

Δημοσκόπηση Reuters / Ipsos: Σταθερά προηγείται η Κλίντον του Τραμπ Facebook Twitter
0

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα έξι εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters και μεταδόθηκε σήμερα.


Το ποσοστό της Κλίντον κυμαίνεται από 41% ως 44% από τα τέλη του Ιουλίου. Στη δημοσκόπηση που μεταδόθηκε σήμερα και διεξήχθη από την 11η ως τη 15η Αυγούστου ανήλθε σε 41%.


Το ποσοστό του Τραμπ έχει παρουσιάσει μεγαλύτερες διακυμάνσεις, από το 33% ως ένα 39%, εν μέσω διενέξεων και περισπασμών τις τελευταίες εβδομάδες. Υπέρ του υποψήφιου του GOP για την προεδρία τάσσεται ένα 35% των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos.


Ο Τραμπ έχει προκαλέσει διχασμούς στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων λόγω της σφοδρής ρητορικής του εναντίον των μεταναστών κι εναντίον των μουσουλμάνων. Δέχθηκε επικρίσεις κι από τα δύο μεγάλα κόμματα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λόγω της πολυήμερης διένεξης στην οποία ενεπλάκη με τους γονείς ενός αμερικανού μουσουλμάνου λοχαγού ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ιράκ.


Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν τάχθηκαν ούτε υπέρ της Κλίντον ούτε υπέρ του Τραμπ σε αυτή τη δημοσκόπηση ανήλθε σε 24%. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείτο του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ με σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο αντίστοιχο χρονικό σημείο.

Υπέρ του Ομπάμα τασσόταν ένα 46% και υπέρ του Ρόμνεϊ το 41%, ενώ το 13% δεν τασσόταν υπέρ κανενός από τους δύο, όπως υπενθυμίζει το Ρόιτερς. Το προβάδισμα είχε αλλάξει χέρια αρκετές φορές μέσα στο καλοκαίρι αλλά ο Ομπάμα το ανέκτησε και το διατήρησε ως το τέλος μετά τον Οκτώβριο.


Η δημοσκόπηση της Ipsos από την 11η ως τη 15η Αυγούστου έγινε σε δείγμα 1.132 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3%.

0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM