20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

Μακελειό στο Euro 2016 σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές

Μακελειό στο Euro 2016 σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Liberation, οι τζιχαντιστές που πραγματοποίησαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ετοίμαζαν χτύπημα στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γαλλία σχεδίαζαν.

Η εφημερίδα αναφέρει πως τα σχέδια αποκάλυψε ο συλληφθείς τρομοκράτης Μοχάμεντ Αμπρινί ο οποίος φέρεται να δηλώνει πως αυτός ήταν ο βασικός τους στόχος. Μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ τα σχέδιά τους άλλαξαν και εσπευσμένα επέλεξαν να χτυπήσουν τις Βρυξέλλες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή της αστυνομίας σημειώνει στην Liberation πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως οι τρομοκράτες είχαν στόχο το Euro 2016 και σημειώνει πως οι αρχές έχουν λάβει πολλά μέτρα ασφαλείας για τέτοιες μεγάλες οργανώσεις.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Liberation, πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί του Αμπρινί είναι βάσιμοι, τότε επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το Βέλγιο είναι μια λειτουργική βάση της τρομοκρατίας που πρέπει να παρακολουθηθεί ακόμη πιο έντονα, λόγω των δικτύων τζιχάντ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Γαλλίας στην αποκάλυψη αυτή καθώς η μεγάλη διοργάνωση πλησιάζει και ήδη είχαν ανακοινωθεί πολύ αυστηρά μέτρα. Τον Μάρτιο ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ είχε ανακοινώσει πως τα μέτρα ασφαλείας φέτος θα είναι πρωτοφανή και πως η διοργάνωση θα είναι πολύ καλά οχυρωμένη. Λίγο αργότερα, καθησυχαστική είχε εμφανιστεί και η UEFA, αλλά σήμερα, μετά τις δηλώσεις του Αμπρινί, ίσως όλα αυτά να χρειάζονται αναθεώρηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Liberation, πηγή της αστυνομίας δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί του Αμπρινί είναι βάσιμοι, τότε επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το Βέλγιο είναι μια λειτουργική βάση της τρομοκρατίας που πρέπει να παρακολουθηθεί ακόμη πιο έντονα, λόγω των δικτύων τζιχάντ που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

0

20 ΧΡΟΝΙΑ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM