Ιταλία: Έδιωξαν από τη χώρα πολίτη που υποστήριζε το ISIS

Ιταλία: Έδιωξαν από τη χώρα πολίτη που υποστήριζε το ISIS Facebook Twitter
5

Ο Λιμανι Ρετζέπ, ένας πολίτης με διαβατήριο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), απελάθηκε από την Ιταλία λόγω ιδεολογικής υποστήριξης της ισλαμικής τρομοκρατίας.

 Ο γιός του Λιμάνι Ρετζέπ, 10 ετών, την επόμενη ημέρα των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Παρίσι, στις 13 του περασμένου Νοεμβρίου, μιλώντας μέσα στην τάξη του είχε πει με έμφαση στους συμμαθητές του: «'Eκαναν καλά, τώρα θα πάμε στην Ρώμη και θα δολοφονήσουμε τον πάπα. Ζήτω ο ΙSIS».

 «Ο απελαθείς είχε επαφές με άτομα που κατάγονταν από τα Βαλκάνια και το κοινό στοιχείο που τους συνέδεε ήταν το εξτρεμιστικό, μουσουλμανικό πιστεύω», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Πρόσθεσε δε ότι «πρόκειται για άτομα που εχθρεύονται τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα της Δύσης».

 Οι έρευνες διεξήχθησαν από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο σαρανταεννιάχρονος από την ΠΓΔΜ, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στην βορειοανατολική Ιταλία, «ήταν βαθύς γνώστης του τζιχαντισμού και ακολουθούσε κατά γράμμα τους κανόνες των σαλαφιστών».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM