O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στέλνει μήνυμα πως η οργάνωση δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς

O ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στέλνει μήνυμα πως η οργάνωση δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς Facebook Twitter
1

Εμψυχωτικό μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και διάψευση της δυτικής θριαμβολογίας για τις νίκες κατά του Ισλαμικού Κράτους στέλνει ο ηγέτης του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Οι αεροπορικές επιδρομές τόσο της Ρωσία όσο και των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν την οργάνωση, υποστηρίζει σε μήνυμά του σήμερα αλ Μπαγκντάντι.


"Να είστε σίγουροι ότι ο Θεός θα χαρίσει τη νίκη σ' αυτούς που τον λατρεύουν και ακούστε τα ευχάριστα νέα ότι το κράτος μας είναι καλά. Όσο περισσότερο εντείνεται ο πόλεμος εναντίον του, τόσο πιο αγνό και ανθεκτικό γίνεται" ακούγεται να λέει στο ηχητικό μήνυμα μια φωνή που φέρεται ότι είναι εκείνη του Μπαγκντάντι.


Το ηχητικό μήνυμα αναρτήθηκε σήμερα σε λογαριασμούς στο Twitter που φιλοξενούν συχνά ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν.

Ο Μπαγκντάντι επικρίνει επίσης τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας για τη συγκρότηση ενός μουσουλμανικού συνασπισμού που θα αγωνιστεί εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης. "Αν υπήρχε ένας ισλαμικός συνασπισμός, θα είχε διακηρύξει την απελευθέρωσή του από τους Εβραίους και τους Σταυροφόρους αφέντες του και θα είχε θέσει ως στόχο του τη θανάτωση των Εβραίων και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης", συνέχισε.


Το τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται στον Μπαγκντάντι ήταν τον περασμένο Μάιο. Τους τελευταίους μήνες κατ' επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι ο επικεφαλής των τζιχαντιστών έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά σε μάχες, αλλά πάντοτε η πληροφοριά διαψευδόταν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM