Ice Age 3, Faith No More

Ice Age 3, Faith No More Facebook Twitter
0

» Περιμένω την ταινία Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων, που ανοίγει στις αθηναϊκές αίθουσες την 1η Ιουλίου. Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός πως η συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων θα είναι το τρίτο sequel σε μια από τις πιο ωραίες και οπτικά προηγμένες animated movies όλων των εποχών αλλά και το ασταμάτητο γέλιο για μικρούς και μεγάλους, σε συνδυασμό με high tech animation και φοβερούς διαλόγους. Ένας ακόμα βασικός λόγος που την περιμένω είναι ότι θα παίξει στις αίθουσες σε μορφή Dolby 3d. Το νέο αυτό σύστημα αναβαθμίζει σημαντικά παλαιότερες μη πρακτικές εφαρμογές της τρισδιάστατης τεχνολογίας, όπως η χρήση ασημένιας οθόνης, ενώ το φίλτρο του συστήματος, το οποίο είναι ένας δίσκος δύο χρωματικών φίλτρων, είναι εγκατεστημένο μέσα στην ψηφιακή μηχανή προβολής, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ευκρίνεια εικόνας. Επίσης, τα γυαλιά του Dolby 3D χρησιμοποιούν κυρτά κρύσταλλα για να μειώνονται οι αντανακλάσεις και να εφαρμόζονται άνετα πάνω σε γυαλιά μυωπίας. Η Dolby έχει φροντίσει ώστε ο θεατής να μην κουράζεται με τη χρήση των γυαλιών αλλά, αντιθέτως, να ξεχνάει ότι τα φοράει. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων φορώντας τα γυαλιά Dolby 3D στους πολυκινηματογράφους Odeon Kosmopolis (Μαρούσι), Odeon Starcity (Νέος Κόσμος), Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη) και Odeon Talos (Ηράκλειο Κρήτης).
Μιχάλης Μιχαήλ

»Περιμένω την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ημέρα που θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Μάικλ Μαν Public Enemies στην Ελλάδα. Η ταινία μιλάει για το διάσημο ληστή τραπεζών Τζον Ντίλιντζερ, που έδρασε στο Σικάγο στη δεκαετία του ’20 και του ’30, ρόλο που παίζει ο Τζόνι Ντεπ. Τον πράκτορα του FBI-νέμεση του Ντίλιντζερ ενσαρκώνει ο Κρίστιαν Μπέιλ, και είναι η πρώτη φορά που παίζουν μαζί δύο απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ της εποχής μας. Θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν, όχι μόνο γιατί θα έβλεπα σχεδόν οτιδήποτε παίζει ο Τζόνι Ντεπ αλλά, κυρίως, γιατί ο Μάικλ Μαν είναι ένας απ’ τους δυο τρεις μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες που δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στο Χόλιγουντ, πράγμα που έχει αποδείξει επανειλημμένα με τις ταινίες του, όπως το Collateral, το Alli και το παλιότερο Heat.
Μυρτώ Αθανασοπούλου

»Θέλω πολύ να δω το live των Faith No More στην Αθήνα, που μόλις ανακοινώθηκε, έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξω το πρόγραμμα των διακοπών μου. Οι Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson και φυσικά ο μέγας Mike Patton θα είναι στις 10 Αυγούστου σε άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο. Αν κρίνει κανείς από τις πρώτες εικόνες στο YouTube και τις εντυπώσεις από την επιστροφή τους στο Brixton Academy μετά από 11 χρόνια, μάλλον θα πρέπει να γυρίσουμε άρον άρον στην Αθήνα…
M. Hulot

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτω οι λεσβίες! Το cult περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Πολιτισμός / Ζήτω οι λεσβίες! Το καλτ περιοδικό KUTT επιστρέφει από τα 00s

Το KUTT, το καλτ λεσβιακό zine που κυκλοφόρησε μόνο τρία τεύχη στις αρχές των 00s, επανεκδίδεται τώρα από την IDEA σε έναν τόμο. Στις σελίδες του εμφανίστηκαν η Chloë Sevigny, η Eileen Myles και η Peaches, με φωτογραφίες των Ryan McGinley, Collier Schorr και Viviane Sassen
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
«Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Πολιτισμός / «Να είσαι ορατός σημαίνει να σε αγαπούν χωρίς όρους»: ένα φωτογραφικό αρχείο trans ζωής

Η φωτογράφος Ezekiel συγκεντρώνει φίλους, συνεργάτες και δημιουργούς της βρετανικής trans σκηνής σε μια σειρά πορτρέτων που δεν ζητούν απλώς να τους δούμε. Μιλούν για σώμα, κοινότητα, στιλ, μουσική, μετάβαση και την ανάγκη η ορατότητα να σημαίνει και φροντίδα.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα του νέου queer έπους των Los Javis

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ νόμισε ότι θα πεθάνει στα γυρίσματα της νέας της ταινίας

Στις Κάννες, η Πενέλοπε Κρουζ αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για πιθανό ανεύρυσμα στον εγκέφαλο λίγο πριν γυρίσει τις μουσικές σκηνές της στο «La Bola Negra», την ταινία των Los Javis που απέσπασε ένα από τα πιο θερμά χειροκροτήματα του φεστιβάλ.
THE LIFO TEAM
Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Πολιτισμός / Όταν ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε την κάμερα και ο Ταραντίνο του είπε: «Θα τελειώσεις από αυτή τη δουλειά»

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Dernsie» που παρουσιάστηκε στις Κάννες, ο Bruce Dern θυμήθηκε ένα περιστατικό από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time… in Hollywood», όταν ο Brad Pitt σταμάτησε την κάμερα μετά από έναν αυτοσχεδιασμό και ο Quentin Tarantino αντέδρασε έντονα.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε στα 100: η ψυχική υγεία πίσω από τον μύθο

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα: στα 100 της, φωτίζεται η ψυχική της κληρονομιά

Εκατό χρόνια μετά τη γέννησή της, η Μέριλιν Μονρόε δεν επιστρέφει μόνο ως εικόνα. Ένα νέο πρόγραμμα στο Mount Sinai φωτίζει τη σχέση της με την ψυχική υγεία, το τραύμα και την ανάγκη φροντίδας πίσω από τη λάμψη του μύθου της.
THE LIFO TEAM
«Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Πολιτισμός / «Αρνούμαι να είμαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στη δική μου γη»: Η νικήτρια του Booker μιλά για την Ταϊβάν

Η Γιανγκ Σουάνγκ-ζι, που μόλις κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Booker με το «Taiwan Travelogue», μιλά για την απειλή του Πεκίνου, την ταϊβανέζικη ταυτότητα, την queer επιθυμία και τη λογοτεχνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από την πολιτική
THE LIFO TEAM
Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Πολιτισμός / Ο Ντέρεκ Τζάκομπι για το AIDS, τα 87 του χρόνια και τον Ντάνιελ Κρεγκ: «Πήγα στο κρεβάτι μαζί του δύο φορές»

Με αφορμή το «Moss and Freud», όπου υποδύεται τον Λούσιαν Φρόιντ, ο 87χρονος Ντέρεκ Τζάκομπι μιλά για το AIDS, τα γηρατειά, τον σύζυγό του Ρίτσαρντ Κλίφορντ και τον Ντάνιελ Κρεγκ.
THE LIFO TEAM
Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» άνδρες στη νέα της ταινία

Πολιτισμός / Η Ρόζαμουντ Πάικ λέει ότι απόλαυσε να «αντικειμενοποιεί» τους άνδρες στη νέα της ταινία

Στο «Ladies First», που κάνει πρεμιέρα στο Netflix, η Ρόζαμουντ Πάικ ζει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες έχουν την εξουσία και οι άνδρες υφίστανται τα στερεότυπα. Η ίδια δηλώνει ότι το διασκέδασε και αγκαλιάζει τον τίτλο της «lesbian icon».
THE LIFO TEAM
Πέθανε άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Πέθανε ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη μεγαλύτερη ντροπή του Βρετανικού Μουσείου

Συγκρίνοντας εικόνες ονλάιν, από το σπίτι του σε ένα νησάκι της Δανίας, αποκάλυψε ότι ένας επιμελητής του Μουσείου είχε κλέψει και μεταπωλήσει πάνω από 1.000 θησαυρούς του, κυρίως Ελληνικούς και Ρωμαϊκούς.
THE LIFO TEAM
Η Lupita Nyong’o για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Πολιτισμός / Η Λουπίτα Νιόνγκο για την «Οδύσσεια» του Νόλαν: «Το καστ μας αντιπροσωπεύει τον κόσμο»

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που υποδύεται την Ωραία Ελένη και την Κλυταιμνήστρα στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, απάντησε στην ακροδεξιά κριτική για το casting της, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλήσει τον χρόνο της απαντώντας.
THE LIFO TEAM