Γαλλία: "Σκορ- ρεκόρ" για τη Λεπέν στις εκλογές- Πρώτη σε 6 από τις 13 περιφέρειες

Γαλλία: "Σκορ- ρεκόρ" για τη Λεπέν στις εκλογές- Πρώτη σε 6 από τις 13 περιφέρειες Facebook Twitter
0

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προηγείται στις γαλλικές περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls, με την Μαρίν Λεπέν και την ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν να κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιο-ανατολική Γαλλία, ερχόμενο πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες. 

Η Λεπέν καταγράφει σκορ ρεκόρ που κυμαίνεται από 27,2% έως και 30,8%, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Η Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε ένα "εξαιρετικό" εκλογικό αποτέλεσμα, στις πρώτες της δηλώσεις για την ιστορική επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία. "Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα", είπε η Μαρίν Λεπέν , λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών.

Το Εθνικό Μέτωπο καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d' Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.


Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial, ενώ έπεται το κόμμα "Οι Ρεπουμπλικανοί" του Νικολά Σαρκοζί, με 27% , ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.

Ο ηγέτης του κόμματος "Οι Ρεπουμπλικανοί" Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν συνεργασίες, απόσυρση υποψηφίων ή τακτικές συμμαχίες με την αριστερά για να αντιμετωπισθεί η άνοδος της ακροδεξιάς κατά τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι οι γάλλοι ψηφοφόροι δεν θα λάβουν απαντήσεις στους φόβους και τις αγωνίες του ψηφίζοντας για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM